despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

un dedesubt civilizat

de Ando și HM

Cînd te-apuci să faci poduri și pasaje prin oraș, te pricopsești cu niște zone moarte, urîte, murdare, întunecate și chiar periculoase.

Cine se bagă sub Grant ori sub Basarab vede gunoaiele, dejecțiile, noroaiele și graffitiurile care strică dedesubturile pasajelor: oamenii ocolesc aceste locuri cu teamă și scîrbă.

De-aceea, cînd vezi un dedesubt curat, îngrijit și luminos parcă-ți crește inima.

Un’ să fie? ia, unde: la Abator. Cin’ să fi făcut trebușoara asta? ia, cine: Băluță.

6 comments to un dedesubt civilizat

 • Cristian Ioan

  Bravo, Baluta!
  Habar nu aveam, nu auzisme nimic de Baluta.
  Pasajul de la Abator este la numai trei statii de mine, dar nul-am vizitat, dedsubt am fost cu mai bine de un an in urma, pentru cumparturi de la EVOMAG.

  Da, arta frumos – sa vedem cat o sa tina!

  “Cînd te-apuci să faci poduri și pasaje prin oraș, te pricopsești cu niște zone moarte, urîte, murdare, întunecate și chiar periculoase.”

  afirmatia este, din pacate, perfect adevrata!

  Mai utin faza cu “periculoase”, ca oricum, doar nu este vorba de Ferentari …

 • hm

  La cîți bani sparge Băluță cu ADP-ul de sector, pietrișul ăla alb poate fi spălat cu buretele, piatră cu piatră.

  Ce-are a face Ferentariul cu zonele moarte de sub pasaje? În astfel de locuri se pitesc și oameni fără adăpost, și oameni fără căpătîi, cine se încumetă să se uite de-aproape?

 • Cristian Ioan

  Pai EXACT asta spuneam!
  “se pitesc și oameni fără adăpost, și oameni fără căpătîi, cine se încumetă să se uite de-aproape?”

  Nici in Ferentari sau Rahova nu se incumenta nimeni sa intre sa se uite!

  “Travel is about adventure, and sometimes that means being outside your comfort zone. There is so much more to traveling than sitting by the beach or exploring a touristy neighbourhood in a big city (although yes, those things are great too), and much of the magic of travel lies in discovering the undiscovered. However, what about the places that are unexplored by tourists for a reason? These are the 11 areas with the most dangerous streets in the world that you should definitely avoid, no mater how much of a culture seeker you are.”

 • Deşi arată frumos, e doar un mod de a risipi bugetul sectorului… mai ales că mijlocul fix în cauză nici măcar nu e în administrarea Primăriei Sector 4. Nici Bd. Tineretului sau Bd. Brâncoveanu nu sunt în administrarea lui, dar a ştiut să transforme trotuarele în parcări şi alei de acces, lăsând pentru pietoni un spaţiu de cam un m, pe care l-a separat cu bolarzi laţi de 25 cm, care evident că iau din acel metru.

 • MARIVS IMPERATOR

  Copaci in ghivece, pietris care la deszapezire o sa fie spulberat in toate directiile, investire de bani in zone ce nu apartin PS4… Ceva miroase putred!

 • hm

  Brîncoveanu face parte din bulevardele tîmpite din vremea ceaușismului tîrziu (tronsonul Olteniței-Budimex), făcute din prima prost și aiurea.
  Lărgirea tronsonului spre Luică a fost o repezeală, o greșeală de la cap la coadă.

  Repet: să se termine și o să văd adevărul. O să ascultăm și oamenii.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>