despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Civilizaţie publică XV: cameră video veche pe Ştirbey-Vodă

Pe Ştirbey-Vodă, cum treci de intersecţia cu Schitu Măgureanu/Popa Tatu*, pe partea stîngă, dai de un stîlp vechi şi sănătos, pe care e cocoţată chestia asta:

… arată ca un soi de cameră video; dar întrebarea mea e: de cînd e pusă acolo? Pentru că eu mi-aduc aminte că am mi-a sărit prima oară-n ochi prin 92…93 – şi chiar şi atunci părea veche, nu ştiu cum să vă zic.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de rugină – e făcută din tablă sănătoasă, iar stîlpul e solid; ceea ce poate-nsemna că zace acolo chiar de prin anii 80. Cred –  n-am de unde şti.

——–

* zic cum treci de, pentru că strada Ştirbey-Vodă deşi are sens unic înspre Piaţa Palatului, începe dinspre Piaţa Palatului; pînă în 1996 se circula în ambele sensuri.

Civilizaţie publică, restul seriei.

6 comments to Civilizaţie publică XV: cameră video veche pe Ştirbey-Vodă

 • Dan

  Asta e o camera clasica de radar, se observa vizorul camerei propriu zise precum si lampa de tip “flash”. E o intrebare buna asta cu ce cauta in Bucuresti asa ceva incepand din anii ’90 sau chiar dinainte.

 • hm

  încerc să-mi aduc aminte dacă am mai văzut aşa ceva de-a lungul vremii în Bucureşti. fără succes.

 • Lucian

  Daca memoria nu ma inseala, este pre ‘1989.
  Stiu ca treceam spre liceu in vremea aia si parca atunci am remarcat stalpul.

 • hm

  Înainte de 92 – cînd am văzut-o eu şi era deja un pic ruginită – nu prea aveam drum pe-acolo. Nu ştiu dacă trecusem mai mult de vreo trei ori pe Ştribey.

 • Lucian

  Se pare ca articolul nu i-a facut bine stalpului 🙂
  Dupa ce a rezistat eroic in comunism si in perioada de tranzitie mai bine de 20 de ani fara sa deranjeze multa lume…. a disparut de mai bine de o saptamana. Cine si de ce, ce era cu el acolo, de cand mai exact si care era scopul.. se va pierde in istorie…
  Pacat… merita investigat mai atent si mai… adanc

 • hm

  Azi am trecut să văd! Păcat că a dispărut.
  Îmi pare bine c-am apucat să scriu despre el.

  Mi-ar părea rău dacă articolul ar avea vreo legătură cu dispariţia stîlpului şi a camerei. Dar nu cred 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>