despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

nu-s noutăţi, dar fiindcă la vremea respectivă nu le-am pomenit, e cazul s-o fac acuma:

 • Andrei Pandele şi-a mutat blogul de pe Foto Magazin pe propriul site – aici.
 • Dacă vreţi să vi se facă greaţă, aflaţi că Biserica Ortodoxă a proclamat 2011 ca Anul Omagial al Sfîntului Botez şi al Sfîntei Cununii; mai bine-ar fi redus şpaga pentru slujbe şi aşa mai departe. Îl las pe Adrian Crăciunescu să zică mai bine:

De cand cu accidentul de la maternitatea Giulesti, cand niste victime nevinovate nu au avut parte de ceremonialul religios la inmormantare pentru ca “nu erau botezati”, mi-e si mai greata de BOR – aceeasi care in schimb face o monstruozitate numita pompos “Catedrala Mantuirii Neamului” pentru care produce defrisari ilegale ce vor avea un rezultat complet inutil dar foarte costisitor si cu acelasi impact urban precum sora mai mare numita “Casa Poporului”. (de aici)

 • Cantina de ajutor social de pe Sfîntul Constantin nu mai distribuie mîncare acolo, ci pe Griviţei (după intersecţia cu Caraiman): aşa că oaspeţii de la hotelul-butic Epoque au scăpat de imaginea asta.

10 comments to din zbor

 • Freesys

  Eu chiar nu reușesc să înțeleg tamtamul pe seama BOR-ului, sunt atâtea culte mai mult sau mai puțin religioase “pe piață” cred ca fiecare ne gasim locul intr-unul din ele dacă tot suntem atăt de înverșunați pe ortodoxie.

 • hm

  da, dar nu toate cultele astea primesc bani, subvenţii, ajutoare de la Stat.
  E mai important să fii credincios decît să fii ortodox – doar că BOR crede altfel.

 • Dan

  Tot ceva nou – timp de 7 luni de cand m-am mutat in “5” nu am vazut picior de ADP-ist sa stranga o hartie de pe jos. Ei bine, saptamana asta i-am vazut deja de 2 ori cu pubela si cu maturile dupa ei. Speranta moare ultima…

 • hm

  Înseamnă că şi-au făcut treaba pe anul ăsta! N-o să-i mai vezi!

  Dragul meu prieten, nu există veşti bune din sectorul 5. Niciodată.
  Doar cînd va debarca Vanghelie. Dar tare cred că nici un om cu mintea-ntreagă nu şi-ar dori să descurce haosul creat şi perpetuat de Vanghelie.

  Singurele momente în care se face ceva în sectorul 5 sînt cele pre-electorale. Atunci se asfaltează străzi, se dau pungi cu haleală, se invită diferite categorii profesionale la chermeze. Atunci se dau telefoane mobile, atunci se dă un milion pentru amplasarea unui banner PSD la balcon.

  Cu o zi înainte de alegeri fiecare asociaţie de locatari primeşte o înştiinţare că blocul va fi reabilitat termic gratis. S-au reabilitat vreo 10 blocuri anul trecut, că era an electoral. Şi unul anul ăsta.

  Cine-şi mai aduce-aminte de toate parcurile modernizate în 2004? Arătau splendid; dar nu au fost păzite decît cîteva săptămîni. Acuma sînt distruse. Aşa arată un loc de joacă bun în sectorul 5.

  Nota de plată vine după alegeri: Vezi vreo stradă măturată? Vezi vreun gardian public (poliţist local) patrulînd? Vezi vreun parc păzit şi igienizat?

 • Freesys

  Apropo, am fost azi de dimineață în zona străzilor Bachus-Trompetului-Imașului în sectorul 5. Feeric !!! o zăpada pe străzi (pe carosabil) mai ceva ca-n basme, nu se mai simțeau nici mizeriile de limitatoare de viteză făcute din bitum existente din 10 în 10 metri in zonă .

 • hm

  vezi? Dacă erai un Alecsandri, scriai o poezie frumoasă acuma!

 • MARIVS

  @hm

  Daca romanii nostri urbani ar fi civilizati, cu bun simt si ceva urme de creier, atunci nu ar mai trebui paza in parculetele amenajate. Anul trecut s-a amenajat un asemenea parculet chiar la gura de metrou Piata Sudului. Acum arata jalnic, mazgalit cu markerul, rupte bancile, brodurile scoase, boschetii aia rupti…

 • hm

  Da, dar fiindcă nu sînt – trebuie pază. (şi amenzi, şi altele, şi altele…)
  Mitocani sînt peste tot.
  Ştii că oamenii din Rahova îşi repară singuri locurile de joacă?
  Şi nu toate au fost vandalizate. Unele au cedat din cauza proastei calităţi, altele din cauza folosirii – pur şi simplu.
  Mamele strîng singure gunoaiele, pentru că coşurile de gunoi nu sînt golite cu săptămînile uneori.

 • @HM: pentru ca n-am apucat sa o fac produc acum cele mai bune urari pentru 2011!
  Si multumesc pentru citarea acelei consideratii usor radicale pe care am facut-o in raport cu BOR!

  Acum chestia cu proclamarea sfantului botez si a sfintei casatorii se face intr-un SIMPLU an omagial ? :)) Pai e SFANTUL An Omagial nu asa! :))
  Unele alaturari sunt cateodata amuzante. Cea mai amuzanta mi se pare denumirea unei clinici de pe Calea Grivitei; “Life Memorial”. Cum suna sa te duci sa te tratezi la ceva care duce viata in domeniul memorialului ? :))

  @Marius a surprins bine realitatea vietii de la noi. Autodistrugerea expresiilor vietii civilizate este proprie acestui teritoriu din pacate. De multe ori mamele sunt cele care fac mizeria rontaind la seminte, aruncand mucuri de tigara, ambalaje de pufuleti dupa ce si-au indopat odraslele ce vor fi inca si mai nesimtite. Stiu pentru ca ies cu copilul in parc, unele chestii le-am si filmat cu telefonul mobil deci nu vorbesc in lipsa de probe …
  In legatura cu asta as spune ca Vasile Alecsandri ar scrie o amara poezie dat fiind ca presupusa sa casa natala a fost incendiata in cinstea onomasticii lui!

  Noi sa fim sanatosi! 🙂

 • hm

  adrian, toate cele bune! poate o să ne şi vedem cîndva anul ăsta – cine ştie?

  Ai dreptate cu părinţii care sparg seminţe şi fumează-n faţa copiilor, aruncînd apoi mucurile pe jos- sînt destui şi în parcurile civilizate…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>