despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

… puține lucruri mai josnice decît subterfugiile astea, cu mașini lăsate prin oraș, să facă reclamă la ceva.

Una din modalitățile perpetuate-n orașul nostru e cea practicată cu „mașinile de intervenție” ale firmelor de pază și protecție.

Pe lîngă reclama – care-i reclamă, ce să faci! – motivul este și-acela că, prin anumite contracte, firmele astea se angajează să țină echipaje motorizate de intervenție în unele zone, pentru a asigura timpii de intervenție asumați.

Fiindcă, în realitate, firmele astea duc lipsă de personal pregătit pentru intervențiile adevărate, se folosesc de mașinile astea abandonate care să te facă să te gîndești la repezeală că cineva chiar șade-n ele gata-gata să acționeze.

De curînd am văzut practica asta adusă la un minim istoric de mizerie: o „mașină de intervenție” fără numere de înmatriculare: care-i clar că nu se poate deplasa nicăieri!

În altă ordine de idei – se practică tot mai larg scoaterea numerelor de înmatriculare de pe mașinile abandonate, pentru a îngreuna cît mai mult procesul de citare a proprietarilor în vederea ridicării rablelor de către primării.

2 comments to din zbor

 • un muc

  Cazul de față îmi pare extrem de simplu: sunat la firma respectivă, comunicat că se ridică mașina și locația de unde poate fi recuperată.

 • Cristian Ioan

  Buna dimineata!
  “se practică tot mai larg scoaterea numerelor de înmatriculare de pe mașinile abandonate”

  Ehe, acum te-ai trezit?!
  Am vazut – mult inainte de povestea cu M##PSD – si masini care CIRCULA fara tablite, dar rablele, cu sau fara reclame pe ele, insa “fara numar”, sunt o poveste veche!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>