despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o plimbare bună

Am revenit cu drag pe plaiurile Doftanei.

La adăpost de Soarele aprig de august, ce bine-i pe aici!

Cîmpina, săraca, e tare părăginită, odată ce te-abați de străzile principale te-apucă groaza. Îs, pe-aici, niște drumuri sparte și desfundate de mai mare rușinea. Deși rămîne o localitate agreabilă (cu ritmul ei mai domol) și apropiată de Capitală.

Se mănîncă bine la „Povestea Ceaunului Paprika”: e la doi pași de locul de joacă „Mițu Chițu”, de unde – cu doar cinci lei de copil în timpul săptămînii – capeți o ditai pofta de mîncare…

Mai apoi, teleap-teleap, treci dealurile și găsești, pe firul apii, răcoare și liniște.

Îs destui care fac grătare, așa cum e datina din moși-strămoși, nu se cade să te miri prea tare: oricum e loc pentru toată lumea pe-aici.

Și ce încîntare să părăsești drumurile principale și să te cocoți prin păduri și – de sus – să vezi văile verzi; un peisaj minunat.

Îmi place din ce în ce mai mult că în anii noștri s-au asfaltat mulțumitor o droaie de drumuri care leagă micile sate ale Țării, așa că, în sfîrșit, merită să te abați din deneuri și să ajungi lesne la pajști, livezi – unde să-ți tragi sufletul numai tu: tu și cerul deasupra…

toate vacanțele noastre – lista episoadelor

6 comments to o plimbare bună

 • dragos b

  ” Îmi place din ce în ce mai mult că în anii noștri s-au asfaltat mulțumitor o droaie de drumuri care leagă micile sate ale Țării

  Da, da, merg şi eu mult cu bicla prin BC pe drumuri judeţene recent asfaltate, sâmbăta şi duminica, circulaţia redusă, e foarte frumos!

 • hm

  Mi-am dorit foarte mult să se-ntîmple treaba asta și e din ce în ce mai plăcut să hălăduiești.

 • S-au asfaltat o groază de drumuri, dar numai DJ102 I a rămas forestier între Valea Doftanei şi Brădet (lângă Săcele), care era o alternativă numai bună la nenorocirea de DN1. Dar, na, acest DJ e între 2 judeţe şi ştim cu toţii că aproape toate DJ-urile care leagă 2 judeţe sunt neasfaltate între ultima localitate din judeţul A şi prima din judeţul B.

 • hm

  Mde, de meteahna asta n-o să scăpăm multă vreme.
  Oricum, cu costul de-a „pierde” un 15-20 de minute merită explorate rute alternative la cele supra-aglomerate. Eu o fac cu cea mai mare plăcere.

 • dragos b

  George Ariton
  August 27 at 11:13 PM ·
  Am mers luna asta vreo 4000-4500 km prin țară. Am ales, unde s-a putut, drumurile secundare. Am trecut prin sate care cred că sunt călcate anual doar de câțiva vrânceni.
  Dacă în urmă cu 10-15 ani ieșirea de pe drumurile principale însemna 90% gropi acum cel mult 5-10% sunt stricate dar, totuși, frecventabile.
  https://www.facebook.com/george.ariton.3/posts/2057331044323292?__tn__=-R

  GA este profesor de geografie.

 • HM

  Brava! Îmi pare bine să citesc așa lucruri.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>