despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

luînd plasă la cumpărături

Se-ntîmplă în Lidl și-n Kaufland: cam de două săptămîni au început să dispară sacoșele de plastic pe care le cumperi de la case. La-nceput au dispărut cele mai mari și mai trainice, apoi s-au epuizat și cele mai mici și mai proaste.

Nu mai găsești decît sacoșe de hîrtie – unde sînt, adică-n Kaufland, că Lidl nu are – și dintr-acele scumpe-scumpe, din rafie. La Lidl, la o adică, poți primi de la casieră o pungă subțire transparentă gratis, dar trebuie s-o ceri.

E o bîlbă logistică pe undeva – ba chiar una mare – dar de unde să știm noi?

… nouă nu ne spune nimeni nimica niciodată.

Deci, luăm plasă! De-acasă.

(estimp, sacoșele de plastic de la Mega Image au ajuns să fie chiar rezistente)

6 comments to luînd plasă la cumpărături

 • George

  Cele rosii nici macar nu-s de rafie adevarata, sunt mai putin rezistente decat rafia. Am 3 pana acum, luate in ultima spatama… Altfel, pungile clasice la 49 de bani sunt produse in Ungaria, poate n-ar strica un contract de rezerva cu un producator roman de mase plastice.

 • hm

  O soluție de bun simț, dar cu totul și cu totul exclusă din punct de vedere corporatist.

 • Pai asa ar trebui sa fie normal, sa iei de acasa, sa nu mai tot folosesti plastic (sau orice altceva de altfel, tinand cont de impactul mult mai mare al sacoselor refolosibile, care ajung sa fie mai putin daunatoare daca chiar sunt refolosite de multe ori, sute de ori in cazul celor de panza, si nu sunt aruncate). Iar sa nu ti se dea decat daca ceri explicit si contra cost ar trebui sa fie lege (de fapt… n-a si intrat in vigoare deja? sau de la 1 ianuarie?)

 • hm

  În toate trebuie să fie o măsură.
  La ce folos să primești pungi proaste la magazin sub pretextul folosirii unui material cică mai prietenos cu mediul? O să fie nevoie să iei două în loc de una. Rahatul, bici.
  La fel cu sacii de gunoi! Tot mai proști și mai „ecologici” – se sfîșie cînd scoți gunoiul din coș și mai folosești unu-n plus.
  Folosim kilometri de plastic să ambalăm coletele pe care le comandăm, bunurile de care avem nevoie, mărfurile pe care le luăm din raft șamd și ne luptăm cu punga de la supermarket.

 • Pai nu zic sa fie biodegradabili (care oricum depinde ce inseamna, ca unele doar se descompun in microplastice care se raspandesc si mai rau), ci sa nu se dea deloc si sa vina fiecare cu pungi/sacose.
  Si ce “masura” sa mai fie cand vorbim de mediu, ca a fost distrus fara nicio masura cam de la aparitia civilizatiei umane pana in prezent. Tot fara masura, chiar si mai si, trebuie sa fie si eforturile de protejat ce-a mai ramas si reparat restul acum.

 • hm

  Salvăm planeta albastră cu o ocazie viitoare, s-a reluat distribuirea pungilor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>