despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

strada Clucerul Udricani, închisă

Străzile și trotuarele Capitalei sînt confiscate de primării, de biserici, de ministere, de ambasade: chiar de autorități.

Dar și de particulari!

Se lămuri și nelămurirea legată de blocarea străzii Olteni: o clădire renovată care a pus stăpânire pe juma’ din stradă!

Explicația e simplă, cînd vedem ce-i în clădire! De aici și atmosfera încărcată, și stîlpii care au ocupat strada:

Dar închiderea străzilor nu se oprește aici. Noua școală – școală e, și încă una scumpă! – a închis și toată strada Clucerul Udricani între Olteni și Iuliu Barasch.

Nu; nu se mai circulă pe aici: bucata asta de stradă devine pietonală; și nu doar pietonală, ci și particulară. Așadar, ce nu s-a mai apucat să se distrugă aici acum 30 de ani, de Ceaușescu, se distruge azi.  În rest, voie bună și blocuri cît mai înalte și mai dese:

2 comments to strada Clucerul Udricani, închisă

 • Marius

  E doar o solutie foarte eleganta de a permite elevilor sa foloseasca in siguranta trotoarul care in mod obisnuit ar fi fost ocupat 100% (si distrus!) de masini parcate ilegal. Sper sa apara cat mai multe astfel de trotuare protejate cu stalpi cat mai solizi de nesimtirea soferilor si nepasarea Politiei, ca am vazut ca cei de plastic sunt rupti intentionat.

  Nu a facut nimeni nimic ilegal sau inestetic. Asa trebuie sa arate un trotoar de scoala!

 • hm

  Mi se pare că bate la cur nesimțirea celor care construiesc clădiri de birouri și apoi se fac ca plouă când generează trafic.
  Deci întâi ne apucăm să ne facem școală particulară în centru, apoi descoperim că avem nevoie de spațiu pe lângă ea.
  Să recapitulăm: o stradă desființată, o stradă blocată pe jumătate (nu vorbim de trotuar pus în siguranță, ci de ocuparea unei benzi) și instituirii de sensuri unice – recunosc că aș fi tare curios la ce altă școală publică se oferă atâtea.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>