despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de la cine să mai învățăm?

Mergem pe stradă și ni se toacă creierii, ni se macină simțul estetic: amenajări de spații verzi greoaie, obositoare, nefolositoare ne sar în ochi peste tot, pe oriunde ne-am uita.

Piedonisme, cum s-ar zice – deși prostul gust al lui Piedone a fost demult depășit…

Ne-ntrebăm, oare, de ce? Unde-s specialiștii, ăia care – la o adică – ar putea să ne dea un sfat privind amenajările publice?

Unde-s ăia care-ar ști cum să puie-n valoare o peluză, cu ce s-o orneze și dacă e nevoie s-o orneze?

Unde-s ăia care, treziți din somn la trei dimineața, ar putea să ne spună cu ce flori, boscheți și pomi să-nfrumusețăm orașul?

Ne-am putea gîndi, cu toată sinceritatea, la specialiștii Grădinii Botanice: unde să fie locul cel mai nimerit să iei lecții despre cum să faci ceva frumos cu plante, cu flori?

Și ne ducem la Grădina Botanică și vedem… vedem asta din poză.

Dacă pe cei de-aici atîta-i duce capu’ să facă, noi ce pretenții să mai avem de la primari, de la adepeuri, de la parcuri?

Plimbări prin Grădina Botanică: partea întîi • partea a doua • partea a treia 

4 comments to de la cine să mai învățăm?

 • Dan

  Umblă o teorie că toată degradarea asta e o consecință a fenomenului “brain drain” din ultimii 20 de ani. Probabil că explicația simplă e doar că meseria de peisagist nu se plătește suficient de bine.

 • hm

  Să nu ne depărtăm așa tare! La Iași, Grădina botanică e giugiuc!
  Ca să vedem ce mai pot face alții – tot nu prea departe – pe ăi de la Brukenthal îi ducea mintea să vîndă cicolățele „brănduite” cu muzeul – și să le vîndă scump!

  Și să revenim! Zoo Băneasa are coadă la casă, da’ te ia urîtul înăuntru! Și nu lipsa animalelor doare, ci lipsa unor chestii care să te facă să te simți bine-n vizită.
  Ia, bunăoară, se duc oamenii buluc la Ferma Animalelor nu să vadă oaia-vaca-capra-găina, ci pentru locuri de joacă, suveniruri, restaurant, lapte și iaurt, plimbări cu poneiu’ șamd.

  Noroc că Muzeul Satului e încă FRUMOS…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>