despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 272 – Str. Hațegana 26

O stradă veche între Cuțitul de argint și Viilor (fosta mahala a Orbeților), ce demult mărginea întinsele podgorii ce se-ntindeau aici înaintea filoxerei și industrializării.

Strada s-a numit Strugurarilor la-nceput; mai apoi, după ce senatorul Spiru Gheorghiu și-a găsit sfîrșitul în urma atentatului cu bombă din decembrie 1920, i-a luat numele; apoi a fost botezată Hațegana.

Casa asta-mi place tare mult.

mai multe despre Case căzute

4 comments to Case căzute 272 – Str. Hațegana 26

 • Cristian Ioan

  Este pacat ca-i lasata in paragina!
  nu este nici mare, nici somptuoasa, nu are valoare istorica, iar curtea este mica, dar repreznita ceva rar, o casa cubista MICA!
  Are un pod minuscul, si acoperisul plat, dar la intrare troneaza acel catarg de transatlantic – suport de antena, deobicei intalnit la locuinte mai mari, mai bogate …

 • HM

  Asta e și ghinionul ei, fiind asa mică, nu va avea căutare, ca locuință penttto familie.
  Ca atare, nici renovarea nu merită.

 • catherine

  Casa familiei Contzelman, construita probabil chiar de ei, avand in vedere ca el era architect sau inginer constructor. La nationalizare, dimensiunile au salvat-o, neputand sa fie impartita a ramas proprietarilor.
  Alaturi este vila Tatiana construita tot prin anii 30 pentru familia unui avocat. In 51, prin nationalizare a primit mai multi locatari.

  Va salut cu drag,
  Cat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>