despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

turcești: mai bune

„Eti” e o marcă de dulciuri care ne-a însoțit de la primii pași ai comerțului liber de după Revoluție. Laolaltă cu atîtea alte dulciuri turcești – „jeliboane” și alte alea – ne-arătat că dulciurile pot fi colorate, gustoase, fine și, în sfîrșit… dulci.

„Eti” e bine ancorată și azi în piața noastră, și nu doar cu produsele cu care ne-am obișnuit de-atîția ani, precum „Puf”.

De-abia ce-am lăudat marca de napolitane „Dare”, căreia-i facem vînzare bunicică. Găsim, însă, de ceva vreme și alte produse noi – pe care merită să le-ncercăm.

Știți? toate dulciurile astea care vin de pe altă filieră decît cea a mărcilor proprii ale hipermarketurilor ori a marilor firme care monopolizează industria au alt gust: mai puțin fad, mai puțin prefabricat – cum să-l descriem?

După atîtea dulciuri produse prin țările est-europene, cele turcești chiar sar în evidență.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to turcești: mai bune

  • Ando

    Avem noi o percepţie greşită, dar turcii fac multe lucruri bune şi nu numai pe partea de haleală.

  • hm

    Oho, pe partea de textile-confecții sunt extraordinari, păcat că nu se mai practică micul import de la Istanbul…

  • Turcii fac de toate… la mâncare se pricep, la confecţii… Şi să nu uităm de autovehicule, pentru că Turcia nu înseamnă doar Otokar, Karsan, TEZ şi BMC (care BMC, la origini, e marcă englezească). Înseamnă şi Mercedes (autobuze, camioane), MAN (autobuze), Isuzu (toată gama de vehicule comerciale), Ford (vehicule comerciale), Renault (autoturisme) şi câte şi mai câte. Până şi Loganul nostru se fabrică şi în Turcia, dar nu se importă la noi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>