despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: se face „lumină” pe strada Filibiliu

scris de Ando

S-a scris şi s-a comentat mult despre această clădire de la intersecţia străzilor Romulus cu Ion Filibiliu, clădire care, după retrocedare, intrase într-un abandon total şi se prăpădea într-un ritm accelerat, existând temerea (deloc exagerată) că, la un moment dat, vandalizată la greu şi golită de „conţinut”, zidurile ei exterioare vor ceda şi se vor prăbuşi în stradă.

Iată că, de prin luna iulie 2018, situaţia clădirii a intrat pe alt făgaş.

S-a deschis şantierul şi au început lucrările la proiectul imobiliar Carmen Sylva Royal Class Apartments, cu termen de finalizare: iulie 2021.

Dispare, aşadar, din vechiul cartier evreiesc, un controversat imobil, devenit însă – prin cumul de interese şi… dezinterese – un real şi nedorit focar de mizerie.

 

6 comments to Din fugă: se face „lumină” pe strada Filibiliu

  • Cristian Ioan

    In primul rand, La Multi Ani pe 2019!

    “Fabulos!”
    am exclamat eu cand am vazut imaginile in format mic, ma refer la ultima din dreapta – credeam ca este reala.
    Excelenta recostructie a cladirii spitalului, respectand structra veche: intrare pe colt, un balcon mare, cu arcada deasupra … mansarda suplimentara nu deranjeaza.
    Dar apoi am vazut ca este doar o simulare, ori este mare diferenta intre reclama si cum va arata in realitate niua cladire!

    • Ando

      @Cristian Ioan: Mulţumim pentru urări, Cristi! Numai bine şi ţie, în 2019, dar… şi mai departe! Eu unul, sper ca noua clădire să nu difere prea mult faţă de simularea din reclamă. Oricum, rămân la părerea că trebuia “măturată”, cumva, mizeria de acolo

  • un muc

    Veste bună și nu prea. Din păcate, ultima poză cu randarea nu respectă realitatea _din teren_. Strada aceea este una extrem de dubioasă din cauza personajelor care-și fac veacul pe acolo.

  • Cristian Ioan

    Mucule,
    Asta am zis si eu, ma tem ca simularea NU prea se pupa cu realitatea din teren!

    Desi pe vremea cand eu ma jucam cu copiii acolo, sau mergeam cu bicicleta (evitam strazile prinicipale, precum Labirint, pe Parfumului sau Filibiliu circulatia era foarte redusa) categoric NU erau asa personaje dubiase pe acolo!

    Nu cumva aceste “personaje care-și fac veacul pe acolo” sunt legate si de prezenta unor cladiri abandonate sau darmate?!

    Ar fi o sansa ca atunic cand “Carmen Sylva Royal Class Apartments”vor fi functionale, situatia sa se schimbe in bine!

  • Ando

    Nici eu nu mă dau în vânt după prezentările astea virtuale, dar sunt convins că se va produce o schimbare în bine a zonei.

  • Cristian Ioan

    @Ando,
    Putin mai nuantat:
    – prezentarile virtuale sunt foarte bune, necazaul este ca o astfel de tehnologie puternica se preteaza bine la abuzuri, la mistificari. Nu insemna ca prezentarea virtuala este in sine ceva rau!
    – proiectul acela imobiliar AR PUTEA sa aduca o schimbare in bine a zonei! Dar nu este de loc sigur ca se va intampla intr-adevar asta …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>