despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 283 – Str. 11 Iunie 79

Cine-ar putea zice că taman asta-i o casă căzută?

Trebuie să te oprești o clipă și să vezi că așa e. De zece ani de cînd e gata, n-a fost folosită deloc; de fapt, nici nu-i cu adevărat gata.

Pe locul ei fusese grădină de vară a unui cinematograf; s-au mai dat filme pînă-n anii ’90. Nu mai știu de care cinematograf ținea grădina – de fostul Modern? – sau de micul cinema Libertății (atît parcul Carol, cît și piața de aici așa s-au numit în perioada comunistă) aflat la două case mai încolo?

mai multe despre Case căzute

7 comments to Case căzute 283 – Str. 11 Iunie 79

 • Ando

  Deci se confirmă ceea ce am văzut şi eu acum un an, dar nu credeam: acea clădire este nefolosită!
  In legatură cu grădina cinematograf: cât timp a funcţionat cinema “Libertăţii”, ea a fost arondată acestuia. Odată cu inaugurarea cinematografului “Modern” (cel din rondul de pe bd. Coşbuc, actual Regina Maria), sau chiar puţin înainte, sala cinema “Libertăţii” s-a închis, iar grădina, fiind foarte aproape, a fost arondată noului cinematograf. E adevărat că, pentru scurte perioade, a funcţionat şi ca grădină a cinematografului… “Progresul”(fost George Bacovia), cel care era în tocmai în Piaţa Pieptănari, lângă Şura Mare. Mare bulibăşeală cu cinematografele astea bucureştene!
  Oricum, anul trecut, prin toamnă, clădirea fostului cinema “Libertăţii”, plus cea de alături, de care am scris şi noi http://www.simplybucharest.ro/?p=43315
  au fost demolate “la pachet”.

 • hm

  Daaa, mare bulibășeală și pe acolo.
  Cât despre clădirea de azi, nici geamuri nu are peste tot.
  Ciudat că a rămas așa, mie nu mi-e chiar antipatică de tot.

 • https://pozedecat.wordpress.com/2013/07/18/cum-suna-ceasul-monumentelor/
  Satisfactia mea meschina e, ca atunci cand cineva construieste o porcarie de felul asta, sa piarda pana la faliment

 • Nu sunt nici arhitect, nici artist (poate d’aia!) dar sa stiti ca mie mi se pare amuzanta si chiar nu mi-ar displacea sa lucrez acolo.

  Nu mai ajunsesem de ceva vreme in zona iar cand am vazut-o mi-a sarit in ochi ca o pata de culoare. Schizofrenica, dar… Sunt de acord ca e o pata oarecum “dadaista” insa reuseste sa scoata privirea din banal. Si da un contrast cu sobrietatea mausoleului la care se uita.. asa, putin cas! Ma intalneam cu cineva in piata Carol, aproape prima intrebare pe care am pus-o a fost: “Ce-i cu asta? Aici lucrati voi?” (persoana lucrand la un birou de arhitectura), si am fost putin dezamagit de raspunsul negativ.

  In treacat fie spus, am vazut mai acum niste ani, in Winterthur (in cea Elvetie) sediul unei firme de arhitectura care arata fix ca un paralelipiped gri care nu spunea nimic. Acuma nu zic ca un birou de arhitectura sa fie musai suchiu, dar mie unul ca simplu cetatean si privitor pe pereti, imi pare mai interesant un astfel de “contraption” decat un paralelipiped care nu spune nimic.

 • Anonymous

  Macar Stefan cel Mare Building (cum suna!) are niste culori, uite despre ce povesteam:
  paralelipiped, din fata
  paralelipied, perspectiva
  Scuze de calitatea pozelor, au fost facute oarecum din mers.

 • hm

  Blocul de pe Coposu e chiar un bloc și cînd te uiți din Piața Unirii-n sus, asta și vezi.
  http://simplybucharest.ro/wp-content/uploads/2019/02/IMG_7669.jpg
  Acuma, ce să facem, chiar nu ne iese mereu; doar că și banalul poate fi luat un pic la șlefuit.
  http://www.simplybucharest.ro/?p=54722

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>