despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

„să nu ne facem de rîs la străini”

Odată-n an, cam așa, putem să vorbim în presă și-n societate și despre exploatarea copiilor.

De data asta, fiindcă ne-am făcut de rîs și nu oricum, ci cum e cel mai rău: ne-am făcut de rîs în fața străinilor.

Pe scurt, e vorba de o rețea care-a trimis în Marea Britanie copii pentru a fi folosiți la cerșit, acum vreo zece ani de zile.

Mizeria e că, din cauza tărăgănării proceselor din Țara noastră, faptele s-au prescris.

Vuiește presa: ce rușine.

Nu vuiește presa că e o rușine faptul că exploatăm copii – mă-nțelegeți.

Vuiește că ne-am făcut de rîs… că nu știu ce englez este șocat…

Pe copiii noștri exploatați de zi cu zi, presa nu i-a văzut niciodată.

         img_8629 img_8379 20161113_144654 img_7672 img_6481 img_5533 img_5445 img_5282 img_4990 IMG_3027 IMG_1122 IMG_0279 IMG_0213 IMG_9940 IMG_9509 IMG_9442 cersetorie-victoriei 

1 comment to „să nu ne facem de rîs la străini”

  • Dan

    Mai am discuții uneori pe aici cu localnici despre cum văd ei românii sau esticii în general – nu intru în detaliile cunoscute. Prefer să fiu onest: le spun că oamenii și comportamentele pe care le văd la ei pe stradă sunt o reflexie a societății “de acasă”. N-au cum să vadă mai mulți spălați europenizați cu maniere fiindcă “acasă” aceștia sunt o minoritate, indiferent ce ar crede cei din bula respectivă.

    Problema cu “rușinea” e specifică tuturor societăților tradiționale. Nu contează adevărul sau impactul faptelor ci doar ce cred “ceilalți” – așa am fost crescuți, așa a evoluat societatea de-a lungul generațiilor. Pentru un geam spart scăpai poate doar cu morala părintească, dar dacă spunea învățătoarea ceva rău de tine, soarta ți-era pecetluită!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>