despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

vești de la nebuni

Acești dumnezei locali bucureșteni – adicătelea primarii de sector – devin, pe zi ce trece, tot mai periculoși și discreționari.

Puterea și țîfna lor este fără limite: fiecare dintre ei are drept de viață și de moarte asupra cetățeanului care are ghinionul să locuiască-n sectorul lor.

Cu un deșt, primarul de sector decide – aidoma lui Ceaușescu – ce se construiește și ce se dărîmă.

Iată sectorul 4: Primarul Băluță mută, pe rînd, grădinițele la mall – la Grand Arena, la capătul Berceniului. Scopul este neîndoios bun: pe durata mutării, grdinițele închise vor fi consolidate, renovate, reutilate. Nu e rău; nu e rău asta!

Dar oamenii care – cine știe cîtă vreme – o să fie siliți de două ori pe zi să se trambaleze în afara cartierului și – mai ales! – împotriva direcției lor de deplasare spre serviciu? E o distanță de cinci stații între grădinițele închise și cea deschisă la mall!

O oarecare eșalonare a lucrărilor peste vremea vacanțelor de vară, o mutare temporară a copiilor în spațiile grădinițelor din vecinătate ar fi scutit chinul oamenilor nevinovați. S-a mai făcut în București, anii trecuți… și a mers!

Nu, nu poți face omletă fără să spargi ouăle: dar la adăpostul acestui „argument” monștrii locali se dedau nestingheriți oricăror excese pe spinarea oamenilor.

Mi-aș dori foarte mult, în tot acest timp, să regăsesc pe agenda zilnică a Opoziției reacții, idei și propuneri legate direct și imediat de excesele administrației!

Fiindcă opoziție locală nu-nseamnă să scoți, din trei în trei luni de zile, cîte-o masă pe trotuar ca să strîngi semnături pentru cine știe ce cauză; opoziție-nseamnă să bați strada, să vezi ce se-ntîmplă, să-nțelegi ce au nevoie oamenii.

Opoziție-nseamnă și ca oamenii să se regăsească, în sfîrșit, pe agenda cuiva!

2 comments to vești de la nebuni

  • Poate o avea primarul comision din închirierea spaţiilor. Că spaţiul în mall nu e tocmai ieftin. Pe de altă parte, avem birouri de paşapoarte în mall, avem ghişee de taxe şi impozite în mall, avem chiar şi o sală de volei la mall, ce ne mai miră nişte grădiniţe?

  • Cristian M Ioan

    @hm,
    De data asta ai fost prea optimist!

    Dr2005 are probabil dreptate cu “Poate o avea primarul comision din închirierea spaţiilor. Că spaţiul în mall nu e tocmai ieftin.”, dar nu asta conetza, ci CE VREA MARIA-SA POPORUL!

    “sa apara pe agenda zilnică a Opoziției reacții, idei și propuneri legate direct și imediat de excesele administrației!”

    De ce NU au aparut?
    in mod evident, pentru ca se pare ca oamenii nu sunt interseati, nu doresc asa ceva!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>