despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Nicola şi Nicoleta

Nu-i prima dată cînd pomenesc de cofetăriile Nicola; şi azi o să mă bucur de faptul că cea mai nouă cofetărie care s-a deschis în Rahova este o Nicola. Îmi plac extinderile şi francizele astea; mă simt bine cînd ajung într-un cartier unde nu sînt de-al casei şi văd o firmă în care pot avea încredere. Revenind la Rahova, găsiţi cofetăria Nicoleta la blocul de 10 etaje cu magazine la parter de pe Aleea Sălaj; a luat locul unui butic la care se strîngeau fel de fel de beţivi, şi-mi pare bine că a mai spălat zona. Tot pe-acolo am remarcat că s-au mai pus nişte sensuri unice, cu care nu m-am obişnuit – dar care zic că prind bine.

La cofetăriile Nicola aş lăuda mult miniprăjiturile şi produsele de patiserie; dar n-am mai găsit pateurile acelea cu brînză şi mărar care mi-au plăcut odinioară.

Într-adevăr, cofetăriile şi patiseriile renunţă la cîte un produs din lista lor, dintr-un motiv sau altul; chestia e că nu-ţi dai seama pe loc. Îţi închipui că lipseşte pe moment, că s-a terminat – şi cînd colo, nu se mai face. E trist atunci cînd produsul ăla era chiar unul dintr-acelea pentru care merita să te-abaţi pînă acolo. Mi-am dat seama foarte recent că nici cofetăria-patiseria Nicoleta nu mai face bănăţenele acelea fantastice cu carne şi m-am supărat destul de tare.

Dar asta-i viaţa – mai săracă, pe măsură ce se pierde secretul unei bune umpluturi cu carne…

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>