despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Transportul public rămîne sigur

Două accidente urîte săptămîna asta – prilej să se-ntrebe toată lumea dacă transportul public mai este de încredere. Ce să vă spun eu? Da… sau mda.

Da, e sigur – dacă ne gîndim la şoferii şi vatmanii transportului public, care sînt în cea mai mare parte buni şi responsabili.

Mda, e sigur – dacă luăm în calcul infrastructura jalnică şi vechimea multor mijloace de transport. Mai ales liniile de tramvai – sînt încă atîtea nemodernizate. Şi tramvaiele, însele, sînt vechi. E tare greu să cumperi tramvaie noi; îs scumpe rău. Dar nu vă gîndiţi că un tramvai care face 40 de ani nu e încă fiabil; cu întreţinerea potrivită – este. Şi ştiţi că în Bucureşti toate autobuzele sînt noi? Nici unul n-are mai mult de 5 ani de zile.

E, totuşi, sigur – chiar dacă ne uităm la obiceiurile în trafic ale restului conducătorilor auto. La Iaşi, tramvaiul acela care nu a frînat la vreme a intrat peste maşinile aflate pe linia sa; uităm asta. Şi nu am văzut zilele astea nici un şofer care să se gîndească de două ori înainte să se bage pe linia tramvaiului.

Mă rog – e mai sigur să fii într-un autobuz sau tramvai decît într-o maşină mică.

3 comments to Transportul public rămîne sigur

  • de ceva vreme sunt cam rupt de stiri si n-am cautat detaliile despre care doar am auzit in treacat. ma enerveaza insa si pe mine la culme aia care se urca pe linia de tramvai fiind mai destepti decat restul. cand e cu victime umane e rau dar daca s-ar fi facut praf doar masinile imbecililor ar fi fost chiar bine

  • hm

    La Iaşi – din cîte am înţeles eu – maşinile alea nu erau intrate contravenţional pe linia tramvaiului.
    Asta nu scuză mitocăniile la care sîntem martori de zi cu zi. Culoar unic? Prioritate pentru transportul public? Cînd ne-om vedea cefele.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>