despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Pasajul sînt eu!

… pare a zice bătrînul panglicar cocoţat deasupra şinelor Basarabului. EU! Eu l-am făcut, eu zic cînd îl inaugurez, eu hotătărăsc ce tramvaie o să treacă pe el.

Pasajul sînt eu!

… Basarabul nu va fi inaugurat în martie, şi de curînd şi-a dat seama şi primarul. N-are rost să vă încarc cu scuze şi explicaţii; pe scurt – n-are cum să fie deschis traficul atîta vreme cît nu este aşezată şina de tramvai, pentru că de-abia după aceea se vor putea face ultimele teste. Culmea – de-abia săptămîna trecută s-au prins şi constructorii, şi proiectanţii, şi Primarul de chestia asta; dar, lasă! Am înghiţit noi destule, aşa că putem s-o înghiţim şi pe asta.

Pentru Primar nu-i o tragedie; oricum trebuie să dea o fugă pînă-n Portugalia ca să-şi facă revizia tehnică la proteză, aşa că peste o lună  o să poa’ să zîmbească panoramic la camerele de filmat.

Dar chestiunea de fond rămîne: Pasajul nu-i al tău, Primarule. Nu e nici al celorlalţi doi primari de dinaintea ta. Este pasajul construit de un oraş puternic şi independent, care are suficientă minte ca să rîdă de ifosele conducătorilor săi; este pasajul unei capitale, este pasajul Bucureştiului.

7 comments to Pasajul sînt eu!

 • puternic si independent? really?

 • puternic si independent? really?

 • bucuresci

  yes – “puternic si independent” la fel de really cum ai spune ca “Banatu-i fruncea” sau ca politistii sunt “oamenii legii”.
  e de remarcat foto-involutia hazlie a serialului House M.D.

 • hm

  aşa văd eu treaba.

 • Declaratii, orgolii tampite, batai pe panglica si insusirea meritelor in gura mare ba a lui Opre. ba a lui Base. Numai in statele africane si sudamericane cu administratii de mahala mai gasesti acest gen de declaratii. Lipsa totala de modestie si de spirit colaborator in folosul orasului. Pasajul trebuie sa fie inaugurat cu sobrietate ,epic, de Base si Oprescu sub o minima ingaduinta a cetatenilor care platesc construirea si apoi intretinerea pasajului. PS: sper sa nu apara nicio placuta pe care sa scrie vre-un nume de primar sau fost primar.

 • hm

  Plăcuţă cu nume de primar? Nuuuu, nu cred că o să îndrăznească să pună nici o plăcuţă. Doar nişte bannere, mesh-uri, panouri.

 • Pe clopotul Patriarhiei scrie “Basescu” 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>