despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

săracu Tudor

… cînd credeam că lucrurile nu pot fi mai nasoale pentru amărîtul de Tudor Vladimirescu – cel care s-a procopsit cu statuie nouă-n sectorul 5 – uite că realitatea-mi dete una peste ochi!

Pot fi mai nasoale.

Ca să se vază pandurul frumos și noaptea, trebuie s-aibă niscai becuri, nu-i așa?

Și ca să fim cu toții ecologiști – pesemne că și Tudor însuși s-ar fi luptat pentru salvarea planetei dacă n-ar fi avut pe cap alte tărășenii acum 200 de ani – am pus patru stîlpi eleganți cu niște panouașe solare pe ei!

Observăm cît de inspirat pun în valoare opera de artă contemporană.

Ca să fie treaba și mai eficientă, două din panurile astea-s deja ascunse de copacii care-au înfrunzit.

11 comments to săracu Tudor

 • Anonymous

  O parere personala. Tudor parca este asezat pe 4 navete de bere si placuta din față este atât de nesemnificativă, ca numărul de pe ușa unui apartament. Soclul trebuie sa facă parte din ceea ce exprimă monumentul și să-l pună in evidență. Cuvintele trebuiesc gravate. Comparati cu statuia Eroilor Pompieri aflată în apropiere și atât de nefericit amplasată.

 • hm

  Absolut! Până și meșterii care scrijelesc cruci în cimitir lucrează mai bine.

 • Cristian Ioan

  Incredibil!
  Daca nu ar fi fost poza, eram sigur ca exagerezi! Ca nu este posibila CHIAR atata prostie …
  Las la o parte statuia propriu-zisa si ma refer la elementele auxiliare:
  – soclul. Este urat, dar nu “patru navete de bere”, ci mult mai multe! Unele statui au soclul prea jos si nu se vad bine, insa aici soclul este PREA INALT!
  – stalpii de iluminat. Da, sunt multi si vizibili. Poate de aia au facut soclul asa mare, fara el, pandurul Tudor din Vladimiri nu se mai vedea de loc!
  – panourile solare. In oras se acopera rapid de praf si mizerii, ar trebui curatate des. Dar al- pune linga coroana arborelui este o imens adovada de prostei!
  Cu ani in urma, circulau pe Internet “poante: vizuale cu stalpul in mijlocul drumului, treptele ce se termina intr-un perete, sau o camera de supraveghere pusa in spatele unui panou de afisaj, de nu mai vedea nimic …

 • Cristian Ioan

  Scuze ca revin, dar am uitat sa zic de placuta!
  Anonimul are dreptate: este mai mare decat numarul meu de la apartament, dar acolo unde este plasata, este foarte greu de citit de la poalele statuii.
  Atentie, nu zic “de la distanta”, si poate nici nu este nevoie, dar cand te apropii suficient ca sa il vezi bine pe Domnul Tudor, inscriptia tot nu poate fi descifrata!
  Noroc ca suntem in 2000 si ceva si toata lumea are aparat digital cu superzoom, cu 30x poti vedea ce scrie pe placuta …

 • hm

  Stai liniștit. Se poate mult mai rău tot în sectorul 5. În episodul următor!

 • Ando

  “Tudor”, capul de “DAC”,de sus, de la piaţa de flori, “Regina Maria”, de lângă parcul Izvor, “Ştefan cel Mare” din parcul Oborului şi câte or mai fi mai apărut recent, dar nu le ştiu eu…toate par nişte improvizaţii făcute în pripă, nu transmit nimic privitorului. “Acţiuni” bifate, bani publici cheltuiţi 🙁

 • George

  Pe cuvant daca m-as fi gandit ca instaleaza acele panouri pentru curent “ecologic”.

  Eram sigur ca-i vorba de sistemul de management al traficului/semaforizare inteligenta, cand am vazut ca se lucra asiduu in intersectie.

 • Dan

  “Mania eco” peste tot, văd. Șmecheria cu panourile astea e că, trecând peste deficiențele de montaj, induc niște costuri care depășesc cu mult curentul consumat de la rețeaua orașului pe timpul nopții pe următorii 5 sau chiar 10 ani, asta numai din electronică și acumulatori. Corupția se vede peste tot în lume în valoarea investiției inițiale, altfel e cam greu să “iei partea” din factura de curent sau din salariul celui care dă cu apă pe statuie odată pe an.

 • Anonymous

  Dacă Domnul Tudor ar fi stat numai într-un singur picior, mi-ar fi dat senzația ca seamană cu negrul acela cocoțat în varful unui stalp, dintr-un film cu Ace Ventura in Africa.

  De ce l-or fi urcat pe prajina aia?

 • hm

  de ce nu l-or fi agățat cu un cablu zdravăn de un stîlp și mai mare? Ar fi fost ceva și nu mai era nevoie de soclu!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>