despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Salvaţi-ne de salvatori

După cum ştiţi deja, Tribunalul Bucureşti a anulat planul urbanistic zonal pe baza căruia se construieşte bulevardul Buzeşti-Berzei-Vasile Pîrvan. Bănuiesc că era de aşteptat.

Sună ca şi cum societatea civilă a cîştigat ceva important, dar mă tem că nu-i aşa. În realitate nimeni n-a cîştigat nimic.

Ştiţi – m-am cam săturat de salvatorii Bucureştiului. Dar nu-i vina lor, nu mă înţelegeţi greşit: au făcut ce au crezut că trebuie să facă; nu spune nimeni să te faci că nu vezi, să înghiţi mizerii, să-ţi ţii gura.

Dar s-a cam dus vremea societăţii civile care scrie petiţii, care agită pancarte, care face dezbateri, care dă autorităţile în judecată; e vremea societăţii civile care propune soluţii, care are proiecte realizabile, care este partenerul administraţiei – care luptă cot la cot cu cei care vor să construiască.

Nu mai salvaţi nimic, vă rog frumos.

5 comments to Salvaţi-ne de salvatori

 • bogdan

  uite aici un exemplu sugestiv pentru incapacitatea acestor salvatori: http://www.activewatch.ro/uploads/Buna%20Guvernare/Publicatii/Viziune-alternativa-Platforma_pt%20primarie%20si%20CTUAT.pdf
  Un document care prezinta o asa zisa alternativa. In 67 de pagini nu se regaseste nici macar o harta, o schita, ceva care sa arate pe unde ar propune ei ceva.
  Mai multe propuneri concrete am gasit la tine pe site, la armuyser sau rezistenta.net.

 • Matakus

  Ăștia-s ăia din aceeași tagmă cu ăi de salvară Vama Veche, nu? Așa salvare mai rar, monșer!
  Io-s curios ce se va petrece mai departe: pen-că și monstrul de lîngă Sf. Iosif a fost declarat ilegal/imoral/interzis.
  Ha ha ha… Voi să văz buldozere și tîrnăcoape și p-ormă mai vorbim.

 • cata

  Am vaga impresie ca si-a bagat coada si aici aceea persoana blonda cu un nume de trista amintire pentru romani : Elena (Udrea) , o demna urmasa intru prostie,tampenia,rautate,rapacitate,etc a mai vechilor Elene (Lupescu si Ceausescu).
  HM,ti-am spus intr-un comentariu mai vechi despre feelingul meu ca nu vom avea acest bulevard,aceasra artera, intre carterul nostru si restul orasului?

 • hm

  Să vă zic de cei care au fundamentat pro bono pe forumul Metrou Uşor o serie de propuneri pentru optimizarea traseelor de tramvai, cu tot cu număr de ture, cu timpi, cu fluxuri, cu gestionare de parc rulant? Jos pălăria!
  Sau despre cei care fac campanie pentru o linie de tramvai în Ghencea? pe timpul lor, pe banii lor.
  şi am mai multe exemple dintr-astea, de oameni care fac lucruri discret, eficient, care construiesc nevăzuţi.
  Asta numesc eu implicare cetăţenească.

  Şi apoi, de ce e chemată mereu aşa-zisa societate civilă să dreagă lucrurile? Că tot aţi pomenit de Cathedral Plaza, construită iniţial cu binecuvîntarea hapsînului Robu.

  Cătă, îl vom avea. Trebuie.

 • Sorin

  De-abia aştept să pot conduce relaxat pe noul bulevard Uranus (sau cum se va numi, în final) şi să uit cu desăvârşire unde au fost străzile Buzeşti şi Berzei, cu toate cocioabele şi fauna ce le invadaseră.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>