despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Pîine de la Sfîntu

Aţi auzit despre ironia ştirii că cea mai bună pîine din România este făcută de un ungur din Sfîntu Gheorghe. M-am tot întrebat cît de bună tre’ să fie pîine asta – şi acuma ştiu; am mîncat şi eu pîine de la Sfîntu, de la brutăria lui Laszlo Dioszegi: mare pomană şi-a făcut prietenul de la care-am primit-o!

Ce să zici? E o pîine gustoasă, mare (are peste un kil jumate), grea şi compactă, din care mănînci cîteva zile fără să-şi piardă din calitate; bună pîine! Chiar că e cea mai bună pe care-am mîncat-o de multă vreme!

Şi ieftină, nu ca asta care se vinde cu o sută de mii kilul, pe la tîrgurile tradiţionale.

Pe lîngă pîine, brutăria Dioszegi face şi alte minunăţii: cornuri, croissante…

Mi-a ajuns pe la ureche informaţia că pîinea asta se găseşte şi la noi; magazinul ar fi undeva la Bucur-Obor; dac-ar fi aşa, păi e de încercat şi de dat vorba mai departe!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

4 comments to Pîine de la Sfîntu

 • Marian

  Salut!
  Daca nu ma insel magazinul cu paine de la Sfantu Gheorghe este situat intr-o aripa a magazinului Obor, cu vad la aleea de vis-a-vis de Primaria Sect.2. Cum e Mc-ul la intrarea in magazin Obor….faci dreapta pe langa el, treci de Tip-Top si mai mergi un pic pe alee….cam 20 m si se observa un magazin de paine. Este mai tot timpul coada acolo. Sper ca asta e magazinul. Spor in cautari.
  Marian

 • hm

  Dac-ajung pe-acolo, sigur îl găsesc!

 • Razvan

  Au deschis si in Militari, vizavi de Piata Veteranilor. Practic, la mine-n curte ! Foarte fericit !

 • hm

  păi, mă bucur 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>