despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu-nseamnă că trebuie să punem dop.

… nu puneți arpacașul la fiert, nu se duce dracului Capitala așa ușor.

„Falimentul” Capitalei cauzat de folosirea proastă a banilor nu-nsemnează nimic: și în nici un caz că trebuie să stingem lumina, să nu mai tragem apa la veceu și să ne luăm de mîncare doar seara, cînd magazinele reduc prețul alimentelor ce expiră a doua zi.

Așa ar vrea unii să ne purtăm, doar pentru că – cică – „nu sînt bani”.

Sînt aceia care n-au înțeles niciodată că un oraș bun, un oraș omenesc – acel oraș în care ne place să trăim – însemnează și o sumedenie de lucruri publice care se-ntîmplă.

Printre ele, fir-ar să fie, și hulitele „pomeni”: în realitate evenimente, concursuri, festivaluri pe care oamenii le așteaptă cu drag și la care participă cu bucurie.

Da: mi-am deplasat curul la sumedenie de concerte, de zile festive, de festivaluri și de fiecare dată m-am simțit bine printre concetățenii mei, văzîndu-i cu ochii strălucitori, bucuroși că sîmt împreună, așa cum a lăsat Dumnezeu-drăguțul.

Cît de milă mi-a fost de fiecare mărginit care-n toți acești oameni n-a văzut niciodată decît „prostime care pune botul”!

Așadar, la adăpostul pretextului că „nu sînt bani”, Primăria n-ar trebui să mai organizeze nimica drăguț în folosul oamenilor.

Mai ales cînd e vorba de Festivalul de Folclor, care 12 ani la rînd a fost o bucurie, strîngînd mii de oameni în Cișmigiu!

Da’ dă-i dracu de săraci, ce le mai plac mocăciunile – ce nevoie au ăștia să le dăm muzică populară gratis?

Doar că tot din folclor vine și vorba aceea cuminte: „nu mor caii cînd vor cîinii”. Se va plăti și prostia, și mediocritatea, și lașitatea, și complicitatea, și mai ales hoția din administrația noastră publică; dar pînă atunci să ne bucurăm împreună: de tort, nu de colivă.

3 comments to nu-nseamnă că trebuie să punem dop.

 • bogdan

  cred ca problema este mai degraba cu suma cheltuita pentru organizarea acestor evenimente. la finalul anului tragi linie si descoperi ca s-au dat pentru spectacole de 20 de ori mai mult decat pentru reabilitarea retelei radet(a nu se confundda cu subventia pentru radet care se ducel la elcen de fapt).

 • Si ce-a zis Bogdan mai sus, dar oricat s-ar da, mai e si faptul ca unii cauta motive de ceva veselie ca sa mai compenseze pt. probleme iar altii ar dori folosirea tuturor resurselor pt. eliminarea cat mai multor probleme, iar la astfel de “evenimente” autoritatile sa se mai inhame doar daca intr-un viitor utopic ar rezolva tot ce-i de rezolvat. (Presupun ca-i clar ca fac parte din a 2-a categorie.) Orice se da pe un festival, targ, concert, ce-o mai fi, care trece repede, ar fi folosit mult mai bine pt. niste investitii facute cu cap, care ar avea efecte multi ani, pt. intretinerea, repararea, protejarea unor lucruri care se degradeaza, chiar si pt. personal unde mai e nevoie…

 • hm

  Bineînțeles, foarte corect – doar că din moment ce este neomenesc, fără folos!
  Starea de bine a oamenilor într-o conurbație înseamnă toate lucrurile și lucrușoarele ce trebuie să se petreacă în același timp, tot timpul.

  Cât despre cât de scump plătim „gratisul“ – când o să ni se pară important subiectul din punct de vedere al pericolului social, vom trimete instituțiile Statului să vadă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>