despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 302 – Str. Pictor Sava Henția 13

Pe o străduță liniștită din spatele bulevardului Banu Manta, un „building” cum se purta-n anii ’90. Firma desuetă, aparatele de aer condiționat „de geam” sînt, azi, vestigii interesante.

mai multe despre Case căzute

5 comments to Case căzute 302 – Str. Pictor Sava Henția 13

 • Poate usor, usor va incepe si valorizarea arhitecturii anilor ’90, mai ales pe zona de birouri, pt ca si asa avem atat de putine exemple construite in comparatie cu perioada pre-1990 si post-2000.

 • hm

  clădiri fără noroc – prea mari și consumatoare de resurse pentru eventuale firmele mici, prea neadaptate pentru firme mai mari, fără investiții măricele pentru refacere, recompartimentare șamd goale rămîn.

 • Dan

  Arhitectura e greoaie, specifică oarecum clădirilor administrative din întreprinderile comuniste. S-au construit pe la mijlocul deceniului ’90, în special ca sedii de bănci, dar nu numai.

 • Cristian Ioan

  Groaznic!
  Asta ma face sa simt cat de batran sunt: HM ne obisnuiesc cu numeroase exemple de “case cazute”, dar erau imobile din perioada interbelica, sau de dinainte de 1900!
  Dar aceasat este o cladire “recenta”, ridicata dupa 1990!
  Este sinistru ca a ajuns la “case cazute” …

  AC cubice, dintr-o singura bucata, da, sunt acum vestigii: la americani erau raspandite din anii ’60, dar la noi, unde AC a patruns doar dupa Revolutie, sunt o raritate / vintage, modelele split sunt mult mai raspandite …

 • hm

  mai avem vreo două rateuri nouăzeciste în serial:
  https://www.simplybucharest.ro/?p=40084
  https://www.simplybucharest.ro/?p=44554

  Deja be gîndim serios la un material special cu asemenea clădiri tipice anilor 90, căci au fost destule!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>