despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Evoluția umanității

scris de Venera E. Dumitrescu-Staia

De la Posta adusa cu Caleasca trasa de cai, a urmat trenul, apoi avionul si în acest secol XXI datorita Internetului, inventia cu IPad, WIFI, CELLULAR, SKYPE, DRONE si poate vor apare si alte “minuni” ale acestui secol XXI, care a început la 1 Ianuarie 2001 si se va încheia la 31 Decembrie 2100. (Subsemnata, oricum am venit pe lume în secolul XX).

Dar, întotdeauna trebuie sa existe un DAR, atunci când exista schimbari de toate felurile în viata oamenilor aflati pe Planeta. Aceste schimbari de comunicare între oameni, care au devenit un accesoriu absolut necesar între persoane, institutii etc., etc. au si o parte negativa, anume… ÎNTRERUPEREA RELATIILOR INTERUMANE, PE VIU, ÎN CARNE SI OASE. Personal am cunostinte cu care comunic pe internet, schimbam imagini pe internet, skype sau IPad, dar carora niciodata nu le-am strâns mâna prieteneste. Am intrat în hora mondiala a unirii…

Ca atare, m-am gândit sa retransmit o serie de inventii sau inovatii mai importante ale umanitatii.

TELEFONUL, absolut indispensabil, a aparut în România la sfârsitul secolului XIX, când totusi exista un numar mic de abonati. În primul deceniu al sec. XX, serviciul postal în România a cunoscut o perioada de avânt datorita investitiilor facute de Stat. Începutul sec. XX a fost o perioada de dezvoltare a serviciilor telefonice în România. Între anii 1894 si 1906 în Bucuresti numarul posturilor telefonice crescuse de la 177 la 2960. În acest secol XXI, numarul a crescut spectaculos, multi particulari instalând telefoane fixe la locuintele lor, precum si parintii mei (vezi imaginea pe când aveam 14 ani)… În ERA INFORMATIONALA în care traim, comunicarea a trebuit sa raspunda mai rapid si în timp real, ca atare, s-a inventat telefonul mobil, care cunoaste un avânt spectaculos si aproape indispensabil oricarei persoane, se pot organiza teleconferinte între institutii si conversatii între prieteni sau familie. Cauza acestor inventii extraordinare, se datoreste TIMPULUI care ni se pare ca se scurge prea repede.

Toate ar fi bune, practice si indispensabile, dar exista un DAR si anume, ca aceste persoane care utilizeaza numai sistemele actuale si primordial tinerii, vesnic grabiti…, au devenit introvertiti, comozi, cu timpul devenind indiferenti la viata înconjuratoare, fie ei parinti, frati, rude, ca sa nu mai vorbim de cei necunoscuti.

Sa nu se neglijeze faptul ca totusi ziua are 24 ore si ca daca vom sti sa împartim judicios aceste ore, vom reusi sa îndeplinim în mod normal si fara graba, tot ce avem de realizat.

ATENTIE! la intrarea micilor copilasi în HORA Universului!

1 comment to Evoluția umanității

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>