despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

scris de Florin

Pe lângă faptul că primăria, prin noile Otokar, ne-a readus în fața ochilor uitatele autobuze articulate, ea ne-a mai rezervat o surpriză: autobuz de trei uși cu doar două.

Explicați afirmației o vedeți în poza de mai jos făcută nu cu mult timp în urmă. Respectiva mașină am văzut-o pe linia autobuzului 112 ce face legătura între complexul Colosseum Chitila și CFR Constanța în apropierea Pasajului Pipera. Linia destul de lungă datorită traseului sinuos are în general un public destul de numeros fiind pe unele porțiuni singurul mijloc de transport pe care te poți baza.

Motivul achiziționării ei ar fi că probabil s-a mers pe ideea folosirii pe trasee mărginașe sau doar în zile de weekend.

De altfel am remarcat că „ciudățenia” a fost pe traseu doar în astfel de zile.

Oricum, este o apariție insolită.

2 comments to din zbor

  • Ando

    Intr-adevăr,o apariție insolită.Eu, unul, nu le-am văzut nici în week-end, de exemplu pe linia 682, o linie, îndeobşte, neaglomerată. Există însă marele avantaj pe care îl au aceste autobuze:platforma centrală are dimensiuni generoase care facilitează mult mişcările pasagerilor în interior care, astfel, ajung relativ uşor la uşa centrală, chiar în situaţia lipsei uşii din spate.

  • Nu e nicio ciudăţenie, e un autobuz de 10m, nu de 12m, de aceea are 2 uşi, de altfel asta s-a şi cerut prin caietul de sarcini. Desigur, se puteau solicita cu 3 uşi, la Braşov s-au cumpărat Menarinibus de 10m care au 3 uşi.

    Mai e o problemă – STB le foloseşte aiurea, în loc să fie folosite pe linii precum 216, 221, 227, 303 (care se fac exclusiv cu Citaro), el le bagă pe 302 şi 312 integral (ambiţia conducerii), iar ce rămâne intră pe 106, 125, 185, 196, 222, 223, 682 (dar amestecate cu Otokar de 12m şi Citaro) şi pe linia aiurea 782, iar ce mai rămâne merge pe unde apucă. Mai mult, sunt astfel de autobuze care fac pe liniile de noapte, numai că liniile de noapte din a 2a parte a nopţii (de la 2 încolo) sunt cuplate cu linii de zi ca ranforsări (termină maşina programul de noapte şi bagă 2 – 3 curse pe o linie urbană grea), de vedem maşini din astea pe 336 (!), pe 641 (!!), pe 330 ş.a..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>