M-am gîndit că merită să vă anunţ: sîmbătă şi duminică se ţin zilele Muzeului Militar. Ca în fiecare an, intrarea ar trebui să fie liberă şi veţi putea vedea – pe lîngă exponatele obişnuite – şi fel de fel de oameni în toată firea jucîndu-se de-a soldaţii.
Dacă-i vremea frumoasă (şi sper să fie) face să daţi o fugă pîn-acolo. Anul trecut a plouat în ziua a doua, din cîte ţiu minte – dar a fost frumos.
Muzeul Militar e pe strada Mircea Vulcănescu (fostă Ştefan Furtună). N-are site.
Mai multe informaţii despre eveniment – aici.
N-are site. LOL
Banuiesc ca muzeul e in subordinea Ministerului Apararii. Asa ca n-au bani de site. N-au decat pentru marii eroi de la Beresti, Sticlesti si Vinoasa care iau salarii imense taind frunze la caini prin unitati militare. Si care, peste ani, cand vine vreo criza, urla ca li s-a taiat din pensia de 3 ori mai mare decat a unor inutili muncitori, ingineri, profesori.
Acum 1-2 ani avea site. A disparut precum colectia de armuri, de care am tot intrebat personalul muzeului, raspunzandu-mi-se ca a fost luata si mutata, nu se stie unde.
Vestea buna, pe langa faptul ca intrarea e libera, e ca se si poate fotografia la liber, inclusiv in interior.
In curte, rugineste, expus intemperiilor, o piesa cu adevarat valoroasa: Sd.Kfz.9 Famo – exponat foarte rar, aflat intr-o stare deplorabila.
Ce ma mai amuza, e ca tancurile sunt inconjurate de garduri vii (tuia), fiind imposibil de observat in totalitate, in timp ce, din parcuri, gardurile vii dispar.
Pt. confirmare:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:SdKfz9FAMO.jpg
am ratat … m-as fi dus cu fiica mea dar n-am reusit. totusi mai bine sa merg intr-o zi normala cand nu e nimeni, nimeni.
păi nici eu n-am mai ajuns. fireşte.
Am fost sâmbătă şi am avut parte şi de vreme bună. A fost mai puţină lume ca anul trecut. Evenimentul este o bună ocazie de a viziona toate colecţiile, dat fiind că în zilele obişnuite nu au suficient personal de supraveghere pentru a-şi permite să deschidă toate sălile din pavilioanele tematice.
Eu cred că nu numai un management comod, ci tocmai lipsa vizitatorilor duce la degradarea continuă a muzeului.
păi, cin’ să vină?
Cîţi copii din Bucureşti – cu şcoala?
Cîţi copii din provincie?
Să zicem că eşti pasinoat (şi sînt destui, chiar sînt!) – dar de cîte ori te poţi duce, ca să vezi acelaşi lucru?
Muzeele trăiesc şi din expoziţii temporare şi permanente, din schimburi, din evenimente ca cel din weekend.
Eu tot pe management dau vina…