despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

fără presă de seară gratuită

Adevărul renunţă la ziarul gratuit de seară. Era de aşteptat? Da – în condiţiile în care presa de seară nu a prins niciodată în Bucureşti; vremea în care ne cumpăram Informaţia a apus acum 20 de ani…

Nu mă bucur – cu toate că nu deschideam niciodată ziarul de seară al Adevărului, îi apreciam cît de cît valoarea informativă. Mai degrabă, apreciam faptul că nu avea mizeria plătită din Ring – atît. Nu apreciam lipsa conţinutului, nu apreciam promo-urile nesfîrşite către celelalte publicaţii ale trustului Adevărul, nu apreciam ora tîrzie la care apărea; de asta, cred, s-a şi dus pe copcă.

E greu să ţii un ziar gratuit dacă nu are publicitate – şi cum să ai publicitate, dacă nu te adresezi cuiva dispus să cumpere ceva? Vedeţi voi – Adevărul de seară era vînat de cei care-l foloseau pentru şters geamuri şi învelit mîncare; Adevărul de Seară nu era citit şi dat din mînă-n mînă. Adevărul de seară nu s-a adresat niciodată cuiva anume – apărea doar ca să apară.

Rămînem cu Ring, deci – în Bucureşti: ziarul anchetelor cu dedicaţie, ziarul ştirilor fără relevanţă – dar ziarul care se găseşte peste tot la 8 dimineaţa.

15 comments to fără presă de seară gratuită

 • am deschis si eu link-ul catre “ziarul” ala si imi pica ochii pe “Intrebarea zilei” :))…nici acum nu ma pot opri din ras :))
  A meritat să staţi la concertul Shakirei în ploaie, riscându-vă sănătatea?
  Da, a fost o ocazie unică la Bucureşti
  Nu, medicamentele m-ar fi costat mai mult decât biletul
  Da, şi artista a dansat în ploaie
  Nu, ploaia putea fi radioactivă
  Da, tocmai ploaia a fost farmecul show-ului

  scuze de offtopic, dar e mult prea tare :))

 • CE BINE!! Hotii, mai ales hoatele de la “Adevarul de seara” nu mai au fituica!

 • hm

  popescu: şi… ai votat?
  Raiden: încep să cred că eşti vreun simandicos d-ăla care mănîncă din farfurie. Pe ce mai punem acu’ salamu’, pe New York Times?

 • pai nu am votat…pentru ca nu am stat in ploaia radioactiva…pentru ca nu am fost la concert :))

 • hm

  Domnule, neparticipara asta la vot ne omoară pe noi, ca cetăţeni!

 • Dan

  Eu am auzit sunetele joase (basu’ cum se zice) de la concert de la geamul de la bucatarie. De sunetele inalte s-au bucurat probabil doar spectatorii, ca alea se atenueaza repejor. Deh, 1.4km de locu’ evenimentului 😀

 • Mai există Ring? Cred că de 2 ani nu l-am mai văzut… oare pe unde se găseşte la 8 dimineaţa? Poate doar pe la metrou, că la suprafaţă nu e pe nicăieri, cel puţin între Drumul Taberei şi Gara de Nord.

  Oricum, Ring e o porcărie ieftină (de fapt gratuită), un fel de rezumat de Cancan+Libertatea+(mai era încă un ,,ziar” din ăsta, îmi scapă numele).

 • hm

  Dan, lasă, că tu ai avut şi tîrg în faţa blocului în weekend!
  Dr2005, la metrou găseşti sigur Ringul. Dar să nu iei doar un singur exemplar, că se uită restul lumii ciudat la tine 🙂

 • Presimt o criză în comunitatea de pensionari din blocul în care locuiesc. Un vecin pensionar mergea în fiecare zi la metrou ca să aducă ziare pentru toată scara. De fiecare dată când ne întâlneam după ora 18 mă întreba dacă nu vreau şi eu un ziar, că e gratis. Nu ştiu dacă să mă bucur că nu mai apare acel ziar de seară ; probabil că de acum vecinul meu o să aducă teancuri de Ring.

 • hm

  Aşa, un pic (fără să rîdem de pensionari) – da, e un fel de criză.
  Adevărul ăsta chiar era citit de cei bătrîni – cred că dacă s-ar fi asumat mai mult ca ziar gratuit cu publicul ăsta ţintă, ar fi mers altfel.

 • Ando

  Este evident : in cativa ani vor ramane maxim 3-4 ziare
  (nationale) ;la fel si pe plan local : maxim 2 titluri
  pe orasele mari /resedinte de judet…
  Cred ca publicatiile saptamanale (gen Formula AS), periodicele si cele specializate -“de nisa”- vor supravietui mai mult.
  In rest : internet + TV !

 • hm

  pe plan local ziarele îşi mai duc zilele încă de pe urma micii publicităţi.
  Ziarele naţionale nici nu prea mai au ‘anunţuri mici’.
  Cum se mai cumpăra acum 10 ani România Liberă lunea şi joia, cînd avea cele mai multe anunţuri!

 • Calitatea execrabila a articolelor scrise de jurnalisti scoliti de interesele meschine ale redactorilor ma face sa citesc de ceva vreme numai presa straina on-line. Cel mai grav e ca generatia copy-paste a ajuns la maturitate si o parte din reprezentantii ei ne bombardeaza cu stiri lipsite de continut, prost documentate si care dezinformeaza in cel mai nesimtit mod posibil. Prin urmare pot sa dea faliment absolut toate ziarele din RO nu doar Adevarul de Seara

 • hm

  nu atîta vreme cît o să fie suport pentru cărţi, dvd-uri şi mostre cosmetice.

 • Până la urmă n-a mai dispărut, azi am luat şi eu câteva dintr-o staţie de metrou. La cât de ,,des” circul eu cu metroul (de ex. săptămâna trecută am făcut 2 călătorii într-o zi doar pentru că expira cartela cu 10 călătorii pe care o aveam), probabil s-a găsit în fiecare zi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>