despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cu bordura vopsită

De curînd, ca să nu mai poată zice nimenea că-n sectorul 5 nu se face treabă, s-a pornit o necesară acțiune de îngrijire și înfrumusețare a bulevardelor principale.

S-au refăcut gazoanele, sistemele de irigații și…

… și…

… și țineți-vă bine!

S-au vopsit bordurile!

N-au fost construite aliniamente de beton, n-au fost ridicate alte rînduri de borduri ca-n celelalte sectoare – asta e drept.

Nu: vechile borduri, alea sparte, năruite, știrbite și hîite au fost vopsite maniacal: una albă, una roșie; una albă, una roșie; una albă, una roșie!

… de te ia capul cînd le vezi și nici nu mai știi unde ești – oi fi ajuns în vreun poligon auto? te apropii de vamă? vine maioru-n inspecție?

Este cumplit să le vezi, apăsător și enervant; iar folosul adus traficului nu există: șoferii nu-s mai atenți ci dimpotrivă, mai distrași de succesiunea idioată și stridentă de culori. Cum ar veni, aceste borduri vopsite ajung să fie un pericol pentru toată lumea.

Da’ ce contează! S-a făcut.

7 comments to cu bordura vopsită

 • Dan

  Sportul ăsta se mai practica într-o vreme pe la sate, prin fața primăriei (că doar acolo aveau trotuar), să vadă tovarășii de la județeană cât de curați și îngrijiți suntem noi aici la țară. Nu se folosea totuși combinația alb/roșu ci mai degrabă alb/albastru. Dar oricum, ca la țară.

 • Alb-albastru? Da’ ce, suntem la Craiova? :))
  Pe de altă parte, văd că face şi Primăria Sector 5 ceva să mai cheltuie bugetul… de gunoi s-au apucat? Că tot sectorul arată ca o ghenă de când s-a terminat contractul cu Rosal, fie că e vorba de Cal. Rahovei sau de Piaţa Kogălniceanu. S-au adunat saci întregi de gunoi pe lângă tomberoane, iar ce nu a încăput e dus de vânt de colo-colo, că doar nu suntem în Germania unde atunci când vezi un tomberon plin îţi păstrezi gunoiul şi-l arunci la următorul tomberon.

 • Marius

  O masura foarte buna. Scopul este marirea vizibilitatii in trafic si se practica si in alte orase, culorile avand diverse semnificatii. De exemplu, in America, in unele orase, rosul inseamna oprirea si stationarea interzisa, galben inseamna ca ai voie sa opresti sa lasi pe cineva, dar nu sa stationezi, iar in unele cartiere, codurile de culori iti spun pe ce parte a drumului ai voie sa parchezi, etc.

  Daca esti distras de succesiunea de alb si rosu ca sofer, inseamna ca ai niste tulburari neuronale sau de vedere si nu ar trebui sa detii permis de conducere. Aceeasi succesiune se foloseste la parapetii de pe drumurile cu serpentine, la stalpisorii anti-parcare, la bariere, etc.

  • hm

   Doamne apară și păzește.

  • Dan

   Culorile respective sunt trase cu vopsea pe asfalt și fac parte din marcajele uzuale de circulație. În US există într-adevăr termenul de “fire lane”, pentru care se folosește în unele locuri vopsea roșie, în timp ce în altele e scris doar “fire lane” cu galben lângă dunga de aceeași culoare. Dar, revin, discutăm de marcaje de circulație, nu de borduri vopsite.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>