despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Urme ale trecutului (II) Calendare de buzunar 1970 (III)

de C. D. Mocanu și HM

Un calendar al Intreprinderii Comerciale de Stat „București” (bașca, din Cartea de telefon din același ani, vedem și restul unităților comerciale care țineau de intreprinderea asta, pe lîngă uriașul magazin de la gura Lipscaniului, azi în reconstrucție); reclame la bijuterii, pasta „Lavoderm” și la aspiratorul de praf „Practic”.

gata și cu 1970.

Va urma!

1 comment to Urme ale trecutului (II) Calendare de buzunar 1970 (III)

  • Ando

    Creatorul Lavoderm-ului lucra,în acei ani, ca cercetător, la Institutul Ştiinţific pentru Protecţia Muncii.Din păcate, nu-i mai reţin numele. Maică-mea lucra şi ea acolo, ca laborantă, în laboratorul de chimie şi aşa l-am cunoscut. Ţin minte că era un om extrem de blajin şi, care fără să se laude, mi-a explicat şi demonstrat “pe viu” avantajele acestei creme destinată special pentru acele situaţii când trebuie să-ţi cureţi mâinile de ulei, funingine sau alte asemenea mizerii fără să ai o sursă de apă la îndemână. La început, s-a produs -în cantităţi mici- la institut, apoi l-a preluat spre fabricare o întreprindere din Braşov.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>