despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

și aici tot banii noștri sînt.

Cîtă supărare cînd vedem cum administrația publică aruncă cu banii în sus și-n jos pe borduri, stîlpi și garduri! Doar îs banii noștri acolo, bani care-ar putea fi, desigur, cheltuiți mai bine, mai cu minte!

Banii noștri, da?

Dar cînd vedem cum un privat, un particular, face fix la fel – aruncînd bani pe aceleași costisitoare și nefolositoare lucruri – de ce nu aplicăm aceeași măsură și aceeași judecată?

Ai cui sînt banii?

Nu-s tot ai noștri, oare? – traduși în prețuri mai mari pe care le plătim noi, prețuri care vin din cheltuieli mai mari de întreținere și amenajare.

Tot noi plătim: întotdeauna.

3 comments to și aici tot banii noștri sînt.

 • V.T

  Nu-i chiar totuna pentru ca de la privat putem alege sa nu cumparam si astfel sa nu contribuim la cheltuieli nesabuite. Statul, ne taxeaza obligatoriu si are si mijloace de constringere in caz de necondformare.

 • Dan

  A trebuit să ajung aici ca să realizez ce vis frumos e să te bazezi doar pe “bun simț”, “educație” și “poliție” în ce privește prevenirea accidentelor rutiere. Oamenii sunt o turmă peste tot în lume, iar drumul turmei se îngrădește cu garduri. Faptul că Irlanda și UK sunt pe ultimele locuri la decese din accidente auto pornește de la modul în care sunt construite orașele, drumurile și intersecțiile. Da, inclusiv cu construcții precum cele de mai sus, dar e drept că nu se exagerează cu betonul. Acolo văd că au pus destul pentru a opri un camion.

  • “Vehicle as a weapon” – https://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle-ramming_attack
   Prin afară multe clădiri publice şi spaţii pietonale sunt protejate cu beton cât să oprească un camion de 40t, tocmai din motivul ăsta. La noi, slavă Domnului, nu e încă cazul de astfel de atacuri, bolarzii fiind o barieră împotriva nesimţirii. Dacă s-ar pune stâlpişori sau, mai rău, parapete mobile, imediat ar fi distruşi/mutaţi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>