despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Cel mai urit gard din Bucuresti

… se construieste acum, pe bulevardul Regina Maria (Cosbuc). Va margini curtea Mitropoliei si e lung doar de vreo 400 de metri. Inca nu e gata; asa ca arata cam asa:

Cred ca e firesc sa-ti doresti sa te izolezi putin in orasul asta; sa uiti de zgomot, de fum, de praf, de lume.

Dar nu si daca esti o institutie publica.

Casa Poporului e inconjurata de kilometri de beton; Palatului Cotroceniului i s-a zidit vechiul gard prin care te puteai uita inauntru; chiar aveam nevoie de inca un gard de beton, inalt de doi metri, in centrul orasului nostru. Nu se poate face si altfel? Uitati-va la gardul Facultatii de Medicina, la gardul de la Casa Enescu de pe Calea Victoriei, la garduletul Palatului CEC! garduri de fier, vechi de cind lumea si frumoase, prin care te poti uita. Cum ar fi fost Ateneul inconjurat de-un zid?

6 comments to Cel mai urit gard din Bucuresti

 • Ai foarte mare dreptate!! Chiar ieri m-am uitat la acel oribil, inutil, agresiv si scump gard. Paduricea Patriarhiei ne va mai avea relatia intima cu trecatorii pe care o avea in trecut. In Romania nu e lipsa de oameni destepti, problema e ca absolut in toate functiile de decizie din orice domeniu sunt oameni prosti care, evident, cred ca “stiu cel mai bine”.

 • Toate fac parte din campania Patriarhului Daniel de izolare a Complexului Patriarhal. Oficial, se tem de “amenintarile teroriste”. neoficial, se legitimeaza puterea Bisericii in Stat. Gardul seamana foarte mult cu cel de la Palatul Cotroceni.
  Dupa ce s-a inlocuit cu o usa de termopan vechea poarta boltita a Clopotnitei Mitropoliei si s-a reconstruit intrarea in Resedinta Patriarhala (foarte neinspirat), acum se vine cu acest gard.
  Patriarhia arunca cu banii in loc sa renoveze biserici-monument care sunt in paragina! (ex. Biserica Mavrogheni).

 • Mde, numai ca gardul original al Cotroceniului nu era complet zidit, cele doua ‘ferestre’ aveau un grilaj frumos, vezi si tu: http://forum.transira.ro/files/1_ep_v_54_sos_cotroceni_cca_1956_638.jpg

 • Bine, la vremea fotografierii nu isi avea sediul acolo Administratia Prezidentiala 😀
  In Republica noastra iubita, Palatul Cotroceni este obiectiv strategic. Culmea, a ajuns sa i se zica “palatul prezidential”, cand e regal toata ziua, ca doar nu l-a facut Iliescu, Presedintele Etern al Romaniei.

 • alex

  Bine ca era mai frumos inainte gardul….hai siktir!

 • Harvey

  @ alex Gardul ala nou e cam ca injuraturile tale, adica de o agresivitate inutila. Sa stii ca dezacordul fata de un subiect se poate manifesta si civilizat, vorbind frumos. Sau la teologie nu va invata asta? Si apropo, daca i-ai avea in fata pe oamenii care scriu si comenteaza aici ai vorbi la fel?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>