despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Urme ale trecutului (II) Calendare de buzunar 1973 (II)

de C. D. Mocanu și HM

Hoteluri și restaurante: Union, Intercontinental (fusese început în ’68 și dat funcțiune în ’71), Hanul lui Manuc.

Va urma!

3 comments to Urme ale trecutului (II) Calendare de buzunar 1973 (II)

 • Ando

  Şi la “Hanul lui Manuc” s-a lucrat în perioada 1968-1971. Practic, el a fost redeschis pe 30 iulie 1971. Imaginea Agerpres-din luna mai 1971-arată lucrările de amenajare a zonei de lângă clădirea hanului, spre Piaţa Sfântul Anton.

  https://foto.agerpres.ro/foto/watermark/11994609

 • Anonymous

  Ce interesante sunt aceste poze! Momentele surprinse sunt rare, deoarece de obicei lucrarile de amennajare (reabilitare) a unei anumite cladiri reprezinta “reprize scurte” din viata ei. Multumim!

 • Alex

  Nu stiu daca Interul a facut parte din THR (Trustul Hoteluri si Restaurante) ori a fost gestional de sine-statator !? Oarecum pe langa subiect, cred ca este hotelul care a avut cele mai nerusinate preturi, cam in toate vremurile,chiar si in raport cu reteaua din care facea parte (Intercontinental Hotels)…Mi-a fost dat de Dumnezeu sa umblu mult in viata asta dar camera single la 200 si 300 USD/noapte n-am intalnit decat la New York la Waldorf-Astoria !! Pe vremea lui N.C cu 100 USD nu dormeai decat in holul hotelului pe canapea…:)
  Negoiu avea o caracteristica simpatica: te scutea de scris declaratii interminabile la Secu….le inregistrau direct pe banda/casete, daca avei ceva de spovedit…era mult mai simplu..Acolo functiona chiar un centru specializat in asa ceva si nu e vorba despre o camera cu aparatura de ascultare ori o centrala Telefonica !!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>