despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: „minunea” de la capătul Pantelimonului

scris de Ando

Se apropie alegerile şi, normal, pe ultima turnantă, primarii forfotesc ca să ne mai ia ochii cu câte ceva: ba o statuie, ba un părculeţ, ba o bordurică. Aşa s-au petrecut lucrurile şi cu acel „park & ride” de la capătul şoselei Pantelimon despre care am mai scris. Aşadar, oameni buni, au început lucrările, şi după aproape 7 ani, depăşim stadiul de „groapă”, ba avem şi un nou termen de finalizare, fixat…sărbătoreşte, undeva în preajma zilei de 23 August 2020!

  

P.S.- în mod special, ca să nu ne certe prietenul nostru Adrian, nu am folosit termenul „terminal multimodal de pe afişul de şantier.

1 comment to Din fugă: „minunea” de la capătul Pantelimonului

  • Multumesc pentru grija aratata ! 🙂 Intr-adevar, ma scot din sarite termenii pomposi si inutili. E greu sa-i spunem parcare de tranzit, ca poate ar parea ca-i diminueaza importanta. Si toti termenii astia care ne invadeaza in dauna limbii romane sunt indicatorii snobismului specific parvenitului. Zilele trecute auzeam pe cineva la radio vorbind despre un “bussiness care poate fi manageriat de owner”. Bineinteles, omul era “country manager” la o societate de asigurari si nimic mai putin. Nu se mai poate cu afaceri sau intreprinderi de care au grija sau pe care le conduc proprietarii lor. Care candva mergeau la slujba/serviciu, azi e musai sa mearga la job pentru ca, nu-i asa, “comme se dice la voi in romana asta?”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>