Un nou an, cam aceleași recomandări – n-aș putea zice că-s mari schimbări în ceea ce ne place.
Patiseria bucureșteană e-n vădit regres, ajungînd în era monopolurilor și-a francizelor: „Luca” și „Petru” peste tot. S-a terminat și cu tentativa din anii precedenți, de-a produce ici-colea chestii oareșcum mai fine – erau scumpe și nu-ntotdeauna chiar atît de bune. Nici genul acela de patiserii ce-și zic „tradiționale” n-au propășit – și-astea-s scumpe, nici astea nu fac mereu cine știe ce bunătăți.
Cofetăriile staționează – prăjiturile bucureștene rămîn bune, așa cum ne-am obișnuit; rarele experimente din domeniu sînt legate mai mult de torturi.
Șaorma nu s-a stricat, mîncătoriile-s în regulă, grătarele din spatele piețelor vînd de n-au aer…
Stăm din ce-n ce mai bine la restaurante: oriunde-am merge ne place. Nu-nseamnă că avem cine știe ce lucruri extraordinare-n meniu, ceva atît de special și de reușit încît să te facă să vii și să revii într-un loc anume – poate vom face și pasul ăsta-n anii viitori – dar stăm bine.
Ar fi fost o bucurie să dăm peste magazine și magazinașe bune – nu contează specificul ori mărimea! – și, întrucît lipsa lor se-ntinde deja de ani mulți, ne-ntrebăm dacă-și va reveni cîndva comerțul ăsta.
Cam asta e; recomandările-s pe hartă – la fel și zonele comerciale bucureștene.
Mulţumiri!
Dacă tot ai trecut pe la “Belli Siciliani” de pe Mătăsari, e bine să adaugi “Cuptorul cu lemne”. E la doi paşi, pe bd. Tache Protopopescu, vizavi de liceul Mihai Viteazu. Sortiment grozav,preparatele gătite constant bine, de ani de zile.Preţuri bune.Recomand cu încredere.