despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: „Tranzit” către… demolare

scris de Ando

Aşa cum ne-a semnalat un cititor, clădirea fostului hotel „Tranzit” a intrat în demolare. Pentru că m-am aflat prin zonă, am zis că e bine să revenim asupra subiectului cu câteva imagini de la locul faptei.

 

Obişnuit cu rapiditatea cu care se demolează la noi, deci oarecum mirat că, acum, se văd doar nişte găuri iţite pe pereţii clădirii, am intrat în discuţie cu unul din paznicii şantierului care mi-a spus că demolarea merge încet pentru că se face manual, dinspre interior, soluţie găsită pentru că spaţiile din jurul clădirii, înguste şi permanent aglomerate cu maşini parcate, nu permit postarea pe timp îndelungat a diverselor utilaje de mare gabarit, specifice unei astfel de lucrări. Să sperăm că totul va decurge normal, fără accidentarea vreunuia care lucrează la demolare.

Ce va fi aici? Conform panoului afişat, cunoaştem – deocamdată – doar beneficiarul: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

8 comments to Din fugă: „Tranzit” către… demolare

  • Anonymous

    Dragos, ce spirit de observatie. Multumim!

  • Am trecut de câteva ori prin zonă anul trecut.
    Mă întrebam, oare cât timp o să mai suporte, oamenii din zonă, epava aia uitată de lume în centrul capitalei, între blocuri.
    Moloz, șobolani, lilieci și cine știe ce alte creaturi se adăposteau pe acolo..

  • Anonymous

    In acest camin am stat in timpul facultatii:1997-2000. Apoi i-au pus bulina rosie si ne-au mutat in alt camin (Continental). Cladirea era veche intr-adevar, circulara, dar in regula, se putea sta decent in ea. Mobilierul fusese schimbat recent si totul era nou. Caminul era al Universitatii, iar studentii pe care i-am cunoscut erau de la matematica, geografie, jurnalism, teologie, sociologie, filozofie, litere, limbi straine. La mansarda erau cativa studenti la arte,pictura. Imi amintesc de petrecerile de acolo, cu oameni frumosi, chitara, carti, sah:)
    Din pacate cladirea s-a degradat rapid dupa 2000, azi am vazut ca mai este doar parterul si ceva din etajul 1.

    • Ando

      @Anonymous: Mulţumiri pentru detalii. N-aş fi zis că era, încă,funcţional în anul 2000!
      Exact zilele trecute, ne exprimam şi noi nedumerirea pentru starea de nemişcare în care zace ruina fostului Tranzit şi, mai ales, ce intenţionează “beneficiarul” să facă mai departe.

      https://www.simplybucharest.ro/?p=78308

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>