despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

și pe Splai e loc.

Splendide imagini!

Mai ales pentru că ne-nfățișează cît de frumos ar fi să te poți plimba de-a lungul gîrlei, dacă trotuarul ar fi oleacă mai lat!

Nu trebuie mult mai mult; un metru-jumate-acolo de trotuar în plus s-ar putea obține, întrucît cea mai mare parte a șoselelor Splaiului îs prea late.

Așa am putea avea alei care ar umaniza monstrul de beton… Și, cu încă puțină minte și nu atît de multă cheltuială, s-ar putea întinde esplanade și terase deasupra apei, care-ar aduce și mai multă frumusețe și tihnă în plin oraș. E drept că din loc în loc s-au pus bănci, dar nu-i îndeajuns.

Dîmbovița rămîne pariul pierdut al Capitalei contemporane.

4 comments to și pe Splai e loc.

  • Esplanadele ar trebui să fie prevăzute şi cu puncte de distribuţie a măştilor de gaze. Cum se încălzeşte puţin afară, aerul devine irespirabil de-a lungul acestei gârle. Şi nu mă refer la noxe, ci la mirosul de apă stătută. Iar asta e mai greu de rezolvat, practic încă de la început noua albie nu a fost făcută pentru a permite curgerea corespunzătoare a apei.

  • TVlad

    De cind nu s-a mai curatat Dimbovita de milul depus, de alge si alte obiecte? Si sa nu uitam pe unde vine in Bucuresti, ce zemuri colecteaza probabil de la gropile de gunoi de la Chiajna si Giulesti.

    • Nu are nicio treabă Dâmboviţa cu gropile de gunoi, e distanţă mare între ele şi gârlă.
      Dar Dâmboviţa după ce trece de stăvilarul şi staţia de apă potabilă de la Joiţa devine un firicel jegos de apă, un fel de mlaştină (se vede şi pe Google Street View, uită-te la podurile peste ea), în care în mod sigur îşi deversează nevoile satele riverane. La Chiajna deja pute la greu a apă stătută.
      De altfel, Lacul Morii e doar teoretic alimentat de Dâmboviţa, cea mai multă apă venind printr-un canal ce o aduce din Argeş, dar şi canalul ăsta întâi deserveşte 2 staţii de tratare şi apoi doar ce rămâne ajunge în Lacul Morii.
      Practic nu ai apă pe Dâmboviţa la intrarea în Bucureşti… iar la ieşire ai apă doar pentru că se varsă toată canalizarea în ea.

  • hm

    Se mai curăță, da’ țineți minte că-n anii ’90 se seca albia pe timp de iarnă?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>