despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: nema trotuar!

scris de Ando

Hai să vedem acum, o altă categorie de distrugători de trotuare. De data asta, avem de a face cu specia „radicaliştilor”, adică aceia care socotesc că trotuarul este un fel de apendice, total nefolositor, pus doar aşa, decorativ, pe marginea străzii. Priviţi aceste imagini de pe strada Vulturilor nr. 12-14. Aşadar, zona trotuarului de sub consola de la primul etaj al clădirii, a fost transformată fără jenă în parking, iar pietonii sunt obligaţi, practic, să meargă pe carosabil. Clădirea mea, trotuarul meu… fac ce vreau cu el!

7 comments to Din fugă: nema trotuar!

 • Cristian Ioan

  Waw!!!
  Unde este asta??
  Nu am mai trecut de mult pe acasa, sigur clardirea este “noua”!
  Da, este o abordare indrazneata,foarte radicala.
  Nu este vorba ca “trotuarul este foarte lat, incap si masinile acolo, ramane loc si pentu pietoni”.
  Aici NU au loc!
  Un copil sau o pisica pot eventual sa treaca daca se freaca de zidul cladirii, dar atunci ii ia la rost badea gardu’, ca de ce intra pe proprietatea privata?!

  Cel putin vremea mea, Parfumului si Vuturilor erau stradute linistie, cu circulatie redusa, PUTEAI sa mergi si pe carosabil, doar pe Labirint era trafic intens …

  ce poti zice cand vezi asa ceva?

  “Cui nu ii place, nu are decat sa se mute in alta zona!”

 • TVlad

  Trebuie sa intelegeti ca pietonul este ultimul pe scara evolutiva. Nu are bani nici de bicicleta, nici de trotineta iar de masina nici atit. Prin urmare, e dispretuit de cei care au reusit sa urce putin “in ierarhie” si nu are decit sa se descurce cum poate.

 • Cristian Ioan

  @Ando,
  “nu prea mai sunt străduţe liniştite. De când a explodat traficul, mulţi le folosesc şi pe acestea ca variante ocolitoare”
  Am descoperit asta in 2006!!
  Cumparasem un nou aparat pentu sotie, si il incercam.
  Daca tot faceam teste, de ce sa nu ma duc in cartierul copilariei??
  Dar am avut supriza ca nu doar pe Calea Calarasilor, ci si pe “straduta linistita” Anton Pann, sa ma confrunt cu un trafic intens!

  • Vlad

   @Cristian Ioan, @Ando,

   Daca imi aduc aminte bine, cladirea respectiva e acolo de cativa ani. In 2017 sigur era, posibil sa fi existat deja si in 2014 (dar nu-mi mai amintesc).

   @Cristian Ioan,

   Nu numai pe vremea copilariei dumneavoastra strazile respective erau linistite. Chiar si in copilaria mea (’88 – ’94) pe Parfumului sau pe Ceaus Radu trecea maxim o masina la 15 minute, in anumite momente ale zilei si mai rar. Noi, copiii din cartier, jucam “Tarile” si alte jocuri la intersectia Ceaus Radu cu Parfumului ore in sir (cam prin ’92 – ’93) si cantam melodii Ace of Base, Michael Jackson si ce mai era la radio pe atunci. E interesant ca nici masinile parcate nu erau prea multe – cam 2-3 pe Ceaus Radu si poate 5-6 pe Parfumului. In general cine avea masini pe atunci le tinea in curte.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>