despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

deci… unde?

un articol via antena 3 –  Bucurestiul, la un pas sa devina statiune balneara

In urma cu 140 de ani, in capitala Romaniei a fost descoperit un izvor vindecator exploatat o vreme de catre administratia locala de atunci. Faima izvorului a circluat rapid, astfel ca Bucurestiul a fost la un pas sa fie transformat intr-o statiune balneara. Totul s-a sfarsit, insa, odata cu secarea izvorului.

… şi tot aşa-bla-bla. Doar că nu scrie UNDE precis era izvorul ăsta. Că – de ce să scrie? Mă rog – ar reieşi că-i ăla de la Timpuri Noi/Văcăreşti, care a dat numele mai apoi străzii Apele Minerale (fostă Bela Brainer, actuală Ion Minulescu)…

—————————

duda de serviciu, din Adevărul: „Bălănel şi Miaunel“ la Muzeul Benzilor Desenate

Cel mai tânăr muzeu din România, dedicat Benzilor Desenate, îi aşteaptă pe bucureşteni…

Publicul are intrare liberă la toate proiecţiile din cadrul muzeului. Evenimente dedicate animaţiei au loc la muzeu până la 16 octombrie…

… îs convins că Muzeul Benzii Desenate îşi aşteaptă vizitatorii cu drag; şi cred că şi vizitatorii s-ar duce şi cu mai mare drag acolo – dacă ar şti UNDE. Dar în articol nu scrie. Dacă vă interesează, e în Muzeul Naţional de Artă Contemporană – ăla din Casa Popoului.

Popoul e, de altfel, şi partea cu care se scriu ştirile în ziua de astăzi.

6 comments to deci… unde?

 • Presa la noi e o adunatura de tute, atat din genul feminin cat si cel masculin, ba poate si din ala neutru … Probabil au niste criterii de selectie.

 • Am vrut sa inteleg si eu situatia aia cu buldozeristul de la Sarmizegetusa … imposibil de aflat o informatie coerenta …

 • Alex

  Pai daca te duci din link in link si ajungi la articolul original de pe ziare.com, scrie acolo cum ca:

  “Praful uitarii s-a asternut demult peste amintirea anului 1871, cand, sapandu-se ceva fundatii in apropierea manastirii Vacaresti, a tasnit din pamant un izvor cu apa feruginoasa si cu un gust cam salciu.”

  Deci izvorul este la sun plaza mol.

 • hm

  Atîta doar, că informaţia din deschiderea articolului la care ajungi este din burtă!!!

  Păcat că Dan Roşca şi-a şters blogul, pentru că pomenea despre izvor foarte clar – iată ce-a mai rămas din acel articol:

  În primavara anului 1871, cu prilejul unor lucrari pentru podul de fier al Caii Vacaresti peste Dâmbovita, în vecinatatea Atelierelor Lemaître (azi “Timpuri Noi”), inginerul francez A.Barthou, conducatorul santierului, a descoperit un izvor de ape feruginoase. Apele au fost captate si în câteva luni s-a amenajat aici un chiosc asemenea celor din statiunile balneare, un parculet, s-a pietruit strada si s-a introdus o linie de tramcar. Ziarele timpului au facut reclama, “Apele de laVacaresti” au ajuns un loc la moda, unde, pentru o vreme, bucurestenii s-au plimbat sorbind regulat din niste ulcele, au primit consultatii medicale si au taifasuit. Peste câtiva ani, lucrarile de îndreptare a albiei Dâmbovitei au astupat izvorul, dar multe decenii o strada vecina s-a numit “Apele minerale”

 • Anonymous

  Uite, d-aia am ajuns sa ma informez de pe blog-uri si nu din presa. Pe bune!

 • hm

  Păi da, că noi ne urmărim şi ne preţuim subiectele. Şi citim şi ce scrie colegul/concurenţa şi ne e ruşine cînd dăm chifle.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>