despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ne căcarăm şi pe Ateneu

te pui cu gospodarul? să nu te pui!

… ţineţi minte poza făcută-n curtea Ateneului, mai astă primăvară:

asta era – era o baltă acolo; dreptu-i că nu arăta taman frumos, dar dedesubt vedeai pavajul ăla vechi, frumos, de bun-gust. Da – repet – te pui cu gospodarul? Că gospodarul, cînd văzu balta, dete de-o rezolvă… elegant:

… adicătelea puse nişte pavele dă beton, că – nu-i aşa? – ne căcăm pă el şi dă Ateneu, şi dă monument istoric, şi dă patrimoniu european.

Bre, gospodare, da’ toţi porumbeii ăia de se aciuiră sus, pă la coloane, nu-i văzuşi?

Că săracii porumbei – ce să ştie ei? – mănîncă şi se pare că au o digestie bună, după cum se vede.

14 comments to ne căcarăm şi pe Ateneu

 • Serban

  E o vorba: “Sa te fereasca D-zeu de prostul harnic!”. E plin de din astia, problema e ca sunt investiti cu posibilitate decizionala.

  Ti-as mai da o gramada de exemple de gen, dar ma enervez… Doar educatia, inclusiv cea estetica, ne poate scoate din acest cacat care se tot intinde.

 • hm

  nici eu nu mai caut exemple de-astea, că mi-a ajuns. Da’ uneori prea-mi ies în cale.

 • asta e prea de tot! ce-i cu pavelele alea ieftine la ateneu??

  cat priveste mizeria de la porumbei – toate tarile civilizate au plase d’alea subtiri pe ornamentele de pe cladiri sau tepi (tot subtiri), tocmai pentru a alunga pasarile prolifice.

 • Serban

  Totusi, se pot face si lucruri ca lumea. De exemplu Gradina Icoanei, cu aleile ei de pietris fin, cu peluzele inconjurate cu pavele din bazalt/granit, cu paraiasul serpuit… Imi place ca montarea gardului metalic nu s-a facut gaurind soclul existent, ci a fost amplasat in spatele acestuia.

  Pe urma, in imediata apropiere, perimetrul Bisericii Anglicane, cu fantanita eleganta, e deasemenea ceva salutar.

  Libraria Carturesti cu terasa Verona, alta insula de civilizatie si bun gust!

 • hm

  Raiden – eu mă aşteptasem să asfalteze de-a dreptul.
  Şerban – la Cărtureşti în faţă avem acelaşi model de pavaj ca cel vechi de la Ateneu.

  Da! se poate face. Atîta vreme cît rezistăm tentaţiei de a pune ghivece de flori mici în ghivecele de flori mari, de a pune garduleţe peste garduri, şi borduri mici peste bordurile mari. Da! se poate.

 • Cârcotaşule! Acu’ se scurge apa? Se! Atunci ce mai vrei? Nu le poţi avea pe toate! Bine că n-au pus bolovani de râu…

 • hm

  … da’ să fi pus nişte crapi în balta aia, cum era?

 • Si eu ma asteptam sa fi vazut mai curand niste asfalt din prima. Pai acum vor putea sa mearga si doamnele pe tocuri nu? Ca si dupa schimbarea pietrei cubice pe Aviatorilor – Prezan unde se poate in sfarsit merge merge “in siguranta” cu 100km/h. Poate cu 150 in timpul noptii. In setul ala de poze printre care strecurasem “un cadou imaginar” pentru tine se vede atat la Munchen cat si la Paris o solutie din aia de care spune Raiden, cu plasuta. Nu arata o fericire dar e o solutie. Aia cu tepii ar mai fi una. Doua trei pasari de prada dresate la porumbei ar mai fi una ecologica pentru perimetru :))

 • De senzaţie! Un crap la proţap, stilul gypsy, atracţie de mare cultură! Te rog, nu le da idei!!!

 • Am văzut vreo doi şoimi prin zonă. Speram să mă scape de unii dintre porumbeii care mă calcă pe nervi. De unde! Se pare că au devenit şi ăştia vegetarieni…Criza!

 • hm

  … păi la o ciulama de porumbei nu se bagă nimeni?

 • Mai ştie cineva să gătească ciulama? Mi-e dor de una cu ciuperci şi mămăliguţă, cu neşte smântână groasă. Nu mă văd mâncând porumbei, iar băieţii ăia la care ne gândim amândoi consideră, probabil, că e prea mare efortul să alergi după porumbei. Ştiu, nici lebăda nu-i simplu de prins, dar e ditai “animalul”. Se merită efortul!

 • Freesys

  WS PLATINUM pentru dejectiile de pasari 🙂

 • florin

  Zona din apropierea Atheneului a devenit un adevarat balamuc;corturi,estrade,cabluri,imprejmuiri ad-hoc,cantine ambulante,deh,civilizatie.Colac peste pupaza a fost remontata statuia ecvestra,a nu stiu carui rege,de-a dreptul monstruoasa prin dimensiunile ei, care nu are nimic artistic in ea(poate ca un soclu mai mic ar fi mai potrivit).Cat despre folosirea unor rapitori pt.combaterea porumbeilor,este o metoda folosita si pe alte meleaguri in special in zona aeroporturilor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>