despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

pe vremea asta

Cum de-o rezista bucureșteanul de două luni fără să se bulucească? Asta e mare lucrătură – dar s-a-ntîmplat!

Orașul e gol. Piețele importante ale Capitalei îs pustii. Doar ce ne mai pitim de gardă prin ganguri și scurtături.

Anul ăsta sărim și peste zilele muzeului militar și peste noaptea muzeelor.

Ai fi zis că putem șede departe de Biserică? Uite că ședem.

Ne-aducem aminte de frumoasele plaiuri ale Sucevei – tare i-a-ncercat pe oamenii de pe-acolo spurcăciunea asta de pandemie.

Privind îndărăt, ne-aducem aminte cum s-au construit cîteva din blocurile centrale de după Război și de asemenea cum s-a ridicat Ferentariul; dar fiindcă munca unui Oraș nu se termină niciodată, revedem și lecția contemporană a construirii arterei Buzești – Berzei.

Și viața lui Alexandru Dinu ne poartă de data asta pe Calea Moșilor: din Republicii la Obor.

1 comment to pe vremea asta

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>