despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Da, a fost pasarelă la Palatul de Justiţie.

scris de Ando

Să fiu sincer: îmi cam pierdusem speranţa că voi găsi o dovadă a existenţei acestei pasarele care supratraversa strada Danielopol, despre care povesteam tocmai în ideea că, poate-poate, „agăţ” pe cineva cu o informaţie nouă, un detaliu, ceva.

Intr-o perioadă, m-am străduit, chiar cu mai mult entuziasm, să găsesc ceva, am dat sfoară în ţară, am întrebat în stânga, în dreapta, am fost şi la micul muzeu pe care-l adăposteşte „Curtea de Apel Bucureşti”, cea care funcţionează acum în vechiul Palat al Justiţiei de pe malul Dâmboviţei… nimic.

Incepusem să mă gândesc, mai în glumă, mai în serios să nu fie vreun renghi al memoriei mele… lucru posibil, că eram la vârsta copilăriei când dădusem cu ochii de ea.

Ultima speranţă rămăseseră tot băieţii de la Cartierul Uranus – cei care documentează, neobosiţi, de ani de zile, soarta dramatică a dispărutului cartier şi cărora le-am povestit întreaga tărăşenie.

Ei bine, nu m-au uitat şi, acum câteva zile, am primit de la ei fotografia aeriană care atestă existenţa mult căutatei pasarele!

Incă o dată, le transmit plecăciune şi sincere mulţumiri!

4 comments to Da, a fost pasarelă la Palatul de Justiţie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>