despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Doamne, îmi place oraşul ăsta!

… îmi place, pen’că oricît de mult aş crede că-l cunosc şi că-l înţeleg, mă surprinde cu ceva de fiecare dată. Ce bine e!

Căutam ceea ce-am putea numi subiecte; nu cine ştie ce tunuri, nu cine ştie ce minunăţii descoperite în premieră şi exclusivitate; ci chestii pe lîngă care trecem în fiecare zi şi nu le băgăm în seamă.

Şi treaba nu e că am găsit destule – le veţi vedea în curînd, poza asta nu-i decît un soi de avanpremieră – ci că am trecut prin locuri pe care credeam că le ştiu cu ochii-nchişi şi mi s-au părut noi şi deosebite; ăsta-i Bucureştiul!

Şi tare mă bucur că ne ocupăm de el, de soarta lui – o zic, chiar dacă vă par aşa, patetic.

17 comments to Doamne, îmi place oraşul ăsta!

 • da, da şi iarăşi da! avem şansa să trăim într-un oraş mare şi surprinzător, în care, spre norocul nostru, ÎNCĂ mai avem ce descoperi! zilele trecute am făcut o plimbare prin centru şi m-am abătut prin spatele blocurilor gemene de la Naţiunile Unite: strada Sapienţei, strada Vigilenţei…un aer aparte, clădiri vechi, străzi cu personalitate. altă lume! nici nu mai ştiu dacă mă duc să pozez toate crâmpeiele astea de oraş sau de fapt, îmi fac în minte, în suflet propria colecţie de cioburi colorate, un caleidoscop cu imagini preţioase…

 • hm

  nici eu nu ştiu cum e mai bine, dar, uitîndu-mă în urmă, îmi pare bine c-am apucat să fac seturile de poze de-acum 5-6 ani.

 • florin

  Asa este,Bucurestiul,ne mai poate surprinde in mod placut.Ce pacat ca aceste frumuseti sunt eclipsate de imensul numar de fatade scorojite si darapanaturi care le inconjoara,si ce pacat ca nu exista un plan structurat pe aceste probleme.Cel mai bun exemplu este Spitalul Coltea.Si totusi,lucrurile se misca;tot mai multe cladiri sunt in proces de reabilitare sau reconstructie.La mai multe si mai repede.

 • Freesys

  Sambata am fost placut surprins de Arena Nationala, mai rar asa stadion, mai rar asa proiect, mai rar asa reusita !
  Bravo!

 • florin

  Dom’le eu inteleg ca Mic.ro este o prezenta tot mai pregnanta in Bucuresti dar,site-ul se cheama ”simplybucharest” si nu ”simplymic.ro”.Mai inteleg si ca sunt frustrari si nemultumiri ale angajatilor fata de cei care-i conduc.Nu ar fi mai bine sa-si creeze ei un blogg,ceva de genul”Makcpemic.ro.ro”,si sa ne cam lase sa vorbim despre ceeace ne intereseaza cu adevarat,adica acest oras?Mai ca-mi vine sa cred ca cineva face reclama mascata acestui lantisor de magazine.HM ar trebui sa-i ceara lui Ptriciu bani pt. ca reclama gratuita in capitalism nu se egzista.

 • hm

  Constantin – pe mine mă îngrozeşte să mă uit în sus; cînd văd mansardele astea îmi vin toţi dracii. Da, pe astea nu le ‘salvează’ nimeni.
  Freesys – DA! Auzi, da’ poate o să şi jucăm vreodată fotbal pe el!!!!
  Florin – şi mie îmi place mult ce a ieşit din Spitalul Colţea. Dar îmi aduc aminte şi de demolarea policlinicii din spate.

  Acum, legat de nemulţumirea ta. Mic.ro şi discuţiile despre magazine rămîn aici atîta vreme cît vor prezenta interes pentru cei în cauză.
  Este un subiect de sine stătător, care e perceput ca un fel de forum. Ar fi simplu să-l închid, dar nu vreau s-o fac.
  Cu toţii avem nişte obligaţii sociale – iar mie îmi pasă de soarta angajaţilor. Poate am un soi de vocaţie de sindicalist.

  Păstrez topicul deschis pentru că e important pentru ei, şi pentru că este un experiment social şi corporatist; vreau să văd unde se ajunge. E foarte interesant să vezi, atunci cînd se acutizează nişte nemulţumiri, cum sînt deviate discuţiile spre subiecte polemice de faţadă.
  Cînd angajaţii vorbesc despre salarii şi programul de lucru – hop! – vine, ca din senin, cineva din partea HR-ului care bagă cîte o şopîrlă, şi angajaţii ajung să se certe între ei pentru nimicuri. Ăsta e HR-ul modern, corporatist – şi e prezent pe forumuri, pe bloguri şi aşa mai departe.

 • HM, cancerul ăsta al mansardelor făcute aiurea, şi unde se poate, şi unde nu, se întinde peste tot. Şi în Bucureşti, şi în provincie. Am o poză-beton cu o astfel de oribilitate, pusă pe o casă de pe strada care urcă spre Filaret, nu ştiu acum cum îi zice. O vezi şi-ţi faci cruce!

 • hm

  păi da, că omul e STĂPÎN şi JUPÎN la el acasă. Şi casa asta se face tot mai mare….

 • hm

  mi-e rău.
  Da’ pun pariu că omul ăla e foart mulţumit.

 • Foarte! Era s-o iau pe coajă, sâmbătă după-amiază, pentru că i-am fotografiat “capodopera”! Nu glumesc! A fost de pomină!

 • hm

  ăsta merită pus pe toate forumurile şi siteurile cu tot cu adresa de-acasă.
  uite-aşa!

 • florin

  Sper ca nu am lasat impresia ca as face parte din HR-ul micutului RO.Oricum asta e ultimul comment legat de subiectul mic.ro.

 • hero(dot)com

  @Constantin:
  cei de la http://cashidelucs.wordpress.com/ ar fi destul de amabili sa adauge la colectie capodopera de mansarda…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>