despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 351 – Șoseaua Fabrica de glucoză 4

scris de Ando

Sub rezerva numărului, preluat de pe instantstreetview, am să înşir ceva mai multe vorbe despre această clădire. La începutul lunii iunie, după o pauză de trei luni de la ultima mea vizită, când am văzut că circulau ştiri despre deschiderea şoselei proaspăt lărgită, m-am dus în mod special să văd ce s-a întâmplat cu clădirea respectivă. De ce? Pentru că, din perioada în care am lucrat pe platforma Pipera, o ţineam bine minte. In acei ani, aici funcţiona o grădiniţă. Aveam destui colegi de serviciu care treceau după program şi-şi luau copiii de acolo. Amplasată pe panta dinspre lac, la distanţă de trotuarul de atunci al străzii, clădirea masivă, era, în sezonul cald, aproape total ascunsă în vegetaţie. Nu era în traseul meu zilnic, dar când mai ajungeam pe acolo, obligatoriu, mă opream s-o admir.

Cred că această captură din satelit este destul de elocventă.

Nu ştiu când a intrat în starea de părăsire, dar am remarcat cu tristeţe degradarea ei progresivă când reveneam pentru diversele articole despre zonă. Când s-a pornit şantierul pentru lărgirea arterei, am crezut că, până la urmă, având în vedere starea la care a ajuns, va fi demolată.

Ei bine, nu!  Ca o casă bântuită de strigoi, clădirea a rămas „străjer” hâd, ştirb şi inutil la marginea drumului, lipită şi chiar… ocolită de noul trotuar!

mai multe despre Case căzute

4 comments to Case căzute 351 – Șoseaua Fabrica de glucoză 4

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>