despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

Agapitos a închis cofetăria de pe Titulescu.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to din zbor

 • Nu era prea vizibil magazinul de acolo. Plus ca e unul pe Dorobanti, la cateva min. distanta.

 • hm

  nici eu nu prea mai plîng după alde Agapitos.

 • Ando

  Băi fraţilor, mai potoliţi-vă cu patiseriile şi cofetăriile …încerc şi eu să mai dau jos din burtă şi
  voi discutaţi numai de “lucruri sfinte”:-((

 • Lasă, Ando, că eu nu calc prin cofetării, şi asta nu înseamnă că nu am airbag la purtător! Şi pentru că a venit vorba de cofetării, am prins, student fiind, Nestorul! O minunăţie! După cutremur m-am mutat lângă ea. Se numea Bucureşti, şi fiinţa în corpul din dreapta al nou construitului Hotel cu acelaşi nume. Pe partea stângă a Căii Victoria era cofetăria Athenee Palace. Şi ea zguduită la cutremur, şi mutată din faţa imobilului unde fiinţa în spatele lui, că o nevroza pe madam Ceauşescu, atunci când trecea şi vedea coadă. Acum cred că în locul ei e un magazin Ester Lauder.

  Prima a murit Athenee Palace. A urmat-o cofetăria Bucureşti, când a intrat hotelul în renovare. Mă credeţi sau nu, deşi locuiesc la doi paşi, nu am avut curiozitatea să văd dacă au redeschis-o. Mai degrabă nu.

  A rămas Capşa. Încă face produse de calitate, dar cu toane. Îi vizitez de Paşti(au pască bună) şi de Crăciun, pentru cozonaci.Şi cam asta e. Cofetăria aia mică, de la “Continental”, a dispărut şi ea. Avea unele lucruri bune. Cam asta e cu cofetăriile din centru. Adică nimic!

  Nu mai sunt la modă, zice-se. Idioţii n-au văzut în Occident, dar şi pe la vecini, că e plin de cofetării în centrul oraşelor? E mai rentabil să le dai clienţilor, la terase, muuuuultă bere şi trei alune râncede, la un preţ nu cu mult mai mic decât greutatea lor în aur. În România capitalismul tâmpeşte. Pe de altă parte, de unde cofetari? Cine mai pregăteşte cofetari la Românica?

  În final un sincer “Huo!” lui Copos. A transformat cofetăriile “Ana” într-o mizerie indigestă!

 • hm

  Unde s-au dus cofetarii vechi?
  Unii şi-au deschis cofetăriile lor şi şi-au luat clienţii vechi cu ei. Mi se pare că cofetăria Peştişorii din Brîncoveanu e a unei cofetărese de la Athenee Palace.

  Iar în centru, aşa e! un jeg de prăjituri, o mizerie scumpă şi cu ifose (gen Chocolat), chestii chipurile etnice (portugheze, franţuzeşti, greceşti) – care fac de la plic.

  Tip Top şi Ana au luat-o rău pe arătură.

  Nu cred că în centru, în afară de Capşa şi Nicoleta (peste drum de agenţia CFR de pe Brezoianu), aş putea recomanda o altă cofetărie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>