despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ce mai e sus, ce mai e jos

Fraților, se construiește căcălău. Pornim prin tot orașul, luînd urma noutăților.

… casa „fanion” a parcelării Delavrancea – ce curprinde străzile Clucerului, Ady Endre și Sándor Petőfi – e aceea a arhitectului Trajanescu. Ajunsă-n ultimii ani într-o stare dezamăgitoare, o vedem acum în reparații.

Din serialul cu case căzute am mai pierdut una – pe Maltopol 8 deja se construiește ceva mai înalt în locul căsuței demolate între timp.

Următoarea s-ar putea să fie mai norocoasă; la Acvila 25 șantierul e timid, deocamdată.

A venit și vremea valorificării intensive a șoselei Tudor Vladimirescu, ani de zile uitată pîrloagă. Se construiește repede și înalt înspre Gheorghieni și pe partea cealaltă – spre Trafic Greu – s-a mai curățat teren. Încă nu s-au demolat fosta fabrică de articole de cauciuc și nici clădirile REBU. Rezistă și fostul Depozit de hîrtie.

Ajungem pe Șerban Vodă – la 107 s-a băgat la consolidare Primăria, dar șantierul nu avansează.

 

… oricum o să fie eclipsată de pachebotul de lîngă ea, apărut pe colț cu Valerian Prescurea.

Pe Constantin Bosianu 27 construcția nouă crește; coaja vechii clădiri va rămîne de kiki. Colțul cu strada Slobozia e și el ras și o să apară ceva aici numaidecît.

Se „curăță” bucata dintre Vasile Pârvan și Știrbey Vodă a căii Plevnei; deocamdată a dispărut casa de la numărul 52 – cea de la 54 nu – iar mai încolo, lîngă prăvălioara de la 66, se-ntîmplă ceva.

A – iată și colțul demolat de pe Berthelot 21 – a ieșit un bloc. Mai e o casă prăpădită, în josul fundăturii, pe stînga.

 

Mai menționăm o renovare reușită pe Bulevard colț cu Brezoianu, una-n lucru tot pe Bulevard, vizavi de foata primărie a sectorului 5, alta pe Spiru Haret 10 și progresul hardughiei de pe Cazzavilan, de vizavi de părculeț – unde fusese ani mulți un loc viran; și mai e loc de construit pe aicea!

 

… și da – turnul de ascensoare e tot mai mic – demolarea merge încet dar sigur.

mai multe despre Case căzute

5 comments to ce mai e sus, ce mai e jos

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>