despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Restaurantul Saray

Fiindcă-i plin Centrul Vechi de crîşme, e cazul să vedem care dintre ele merită cu adevărat. Şi-ncepem cu una turcească: Saray.

Este pe Lipscani, oarecum peste drum de City Grill; lîngă un restaurant libanez.

Saray e foarte mişto; e un restaurant turcesc bun, cu multă mîncare şi prietenos. Are şi o cofetărie micuţă lîngă el.

Ceaiul cu gheaţă e excepţional (n-am băut în viaţa mea ceva mai bun) şi – sigur vă interesează asta – la Saray puteţi bea bragă. Chiar dacă doar treceţi pe stradă, vă puteţi opri să vă luaţi un pahar – cu 3 lei.

Mă bucur că am fost la Saray.

Ca bani: foarte OK.
Curat: Da!
Servire: bună!

ultima dată acolo: primăvara 2019

———————-

… şi ca un fel de cadou (c-aşa-i la turci) – un articol fain din Dilema VecheTurcul şi tramvaiul

Existau în Bucureşti cîteva restaurante turceşti remarcabile. Cînd mă întreb ce anume aveau în comun, îmi amintesc că, pe lîngă mîncarea excelentă, galantarul bine garnisit, firea hazlie şi ospitalieră a cîte unui şef de sală turc, mai era ceva: vechiul Kervan din şoseaua Viilor, de mult apusul Şark, pe calea Buzeşti, Pînar, Altîn Şahin, Altîn Kebap, toate se întîmpla să se afle în preajma unei linii de tramvai…

(primit de la Dragoş Bora)

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

8 comments to Restaurantul Saray

 • hm

  de…
  da’ uite că aia-i cam departe cînd ţi-e sete…

 • Ella

  Am baut de doua braga la Saray, de fiecare data a fost amara. Eu nu-mi aduc aminte daca in copilarie am baut asa ceva, deci nu-s cunoscatoare. Insa un cunoscator mi-a zis ca nici pe departe nu seamana cu braga pe care o gaseai la simigeria din piata Ovidiu din Constanta.

  Surpriza usor neplacuta la Saray a fost cand am comandat cafea turceasca. Cand ne-a adus cafeaua am intrebat-o pe chelnerita daca e facuta la nisip. S-a uitat la noi un pic ciudat si ne-a zis “nu, e facuta la ibric” :D. M-as fi asteptat sa stie de cafea facuta la nisip, fiind un restaurant turcesc.

 • hm, pentru mine acu’ e foarte aproape, fix în drumu’ spre casă după plajă. 🙂
  Ella, în piaţa Ovidiu de mult nu mai e simigerie… Am mai băut pe vremuri nişte bragă prin zona asta a Constanţei, da’ nu era ca aia de-o descoperii zilele astea.

 • Ella

  Dia, da, stiu ca in piata Ovidiu nu mai e simigerie. Am citit postul tau despre braga de pe Tomis colt cu Karatzali si incerc sa trimit cunoscatoru’ acolo sa testeze, sa imi spuna daca seamana cu ce gasea cand era mic. Si testez si eu cu prima ocazie cand ajung in Constanta.

 • Harvey

  Si eu asteptam de la ei mai multa autenticitate. Am fost foarte dezamagit de toaletele europene.

 • Amabilitatea de aici si voia buna conteaza insa foarte mult!

 • hm

  la voi încă n-am fost 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>