despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

a paișpea oară cu noroc

O epopee tîmpită, ce să mai zici!

Șoseaua Tudor Vladimirescu a fost refăcută de tot acum zece ani. Tot atuncea, s-au plantat iute-iute copăcei pe scuarul din mijloc, pe două rînduri.

Doi ani mai tîrziu, nici urmă de copac – dispăruseră cu toții. De-abia prin 2014 s-au pus iar alții, de data asta pe-un singur rînd:

… nici ăștia n-au fost prea norocoși – ghinion! – doar cîțiva s-au prins…

Zilele astea se plantează iar copaci, din nou pe două rînduri.

Poate acuma o fi cu noroc – cine știe?

Altminterea, primăria din sectorul 5 are, pe undeva, un simț al umorului: primăvara asta, înfrumusețînd marginea bulevardului Națiunile Unite dinspre Parcul Izvor, a plantat un aliniament întreg cu un soi de duzi – să nu mai fie, așadar, dudele numai în Casa Republicii…

2 comments to a paișpea oară cu noroc

 • C.D. Mocanu

  E vorba de prostie, nepăsare și mai ales ticăloșie.
  Pinca s-a dat,
  Pinca s-a luat,
  Fie domnu Vanghele binecuvântat!
  În sectorul 3, Negoiță, cel mult înjurat, nu a înregistrat o astfel de sincopă. Stau dovadă strada Baba Novac și bulevardul Nicolae Grigorescu.
  Plantarea de duzi este o imensă greșeală. Mizeria pe care o fac fructele căzute pe trotuar este cel mai mic necaz. Orice pomicultor cât de cât instruit știe că dudul este mediul perfect pentru înmulțirea și dezvolarea omizilor.

  • hm

   Corect dar foarte greșit! Astfel de arbori sunt cu adevărat o binecuvîntare pentru orice administrație. Dacă fac mizerie, însemnează că e nevoie de mai multă curățenie, care e facturată corespunzător. Dăunătorii de asemenea trebuie combătuți – alte facturi, alte firme, alți bani!
   Toată lumea-i mulțumită.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>