despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

pe vremea asta

Ne frig tălpile… plecăm la plimbare pîn’la Brașov.

Ne-ntoarcem să vedem cum arată Bucureștiul de la etaj, din autobuzul turistic și căscăm gura la Casa Scînteii, cu toate simbolurile ei rămase.

Și ne uităm și-n jos, atenți pe ce punem piciorul, mai ridicăm ochii, spre luminile de la intrarea-n vechile clădiri bucureștene, și apoi ne mirăm de barele ornamentale montate pe aceleași clădiri.

Ne gîndim cîte alte intrări și ieșiri ar mai trebui, pentru ca metroul nostru să fie chiar civilizat și accesibil.

Privim în urmă – mult mai în urmă! – aducîndu-ne aminte de Dan Coe, de fostele magazine pentru copii și de alte  afaceri ale anilor ’90.

Și – ca să ne priască lenea unei dup-amieze lungi – recitim cartea lui Alexandru Dinu: Mierea noastră cea de toate zilele.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>