despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

zona centrală e spurcată

Nu doar că au rămas în urmă, dar au dat și înapoi: e vorba despre zonele centrale „vechi” de case ori blocuri mai mici – la doi pași de buricul Capitalei! – ale sectoarelor.

Pe cît s-au strofocat primarii să sclivisească cartierele de blocuri – acolo unde-s oameni mulți, oameni care votează! – pe-atîta au lăsat de izbeliște străzile adiacente Centrului: zone slab rezidențiale, locuite de oameni care „nu contează”.

Te crucești și te scîrbești mergînd printre case dărăpănate, ocolind gropi, șanțuri, terenuri virane împuțite, maldăre de gunoaie și mai ales multă – prea multă! – mizerie și decădere umană.

Se-ntîmplă mai ales pe partea estică dinăuntrul „inelului central” – Sfîntu Gheorghe, Calea Moșilor-veche, Calea Călărașilor, Matei Basarab, Traian, Eminescu, Vasile Lascăr, Viitorului -, pradă murdăriei în sectoarele 2 și 3 dar nici în jos, înspre sud – Cuza Vodă, Șerban Vodă, 11 Iunie, Coșbuc, Calea Rahovei-veche din sectoarele 4 și 5 – nu-i altminterea.

Toate-s zone splendide… unde ți-e greață să te duci!

2 comments to zona centrală e spurcată

  • Ieri am fost in recunoastere prin Cartierul Evreiesc – extraordinar locul! Stiam de cateva strazi mai cunoscute, le-am luat la pas, dar am dat peste foarte multe case lasate in paragina, cu geamuri sparte, fatade deteriorate, locuite tocmai de acesti oameni care “nu conteaza”, exact asa cum ai mentionat. Mai departe, spre Calea Calarasi, nu am mai ajuns, imi era teama de ceea ce am intrezarit de la distanta… Mi-as dori foarte mult sa vad ca cineva din conducerea statului/primariei ia atitudine si le reconditioneaza sau investesc in a le transforma in spatii curate, locuibile, accesibile, poate chiar transformate in centre de cultura sau centre expozitionale. Am ramas cu un gust apar, dar incarcata de voie buna totodata, pentru ca am reusit sa-mi clatesc privirea cu niste edificii extrem de interesante.

  • Cristian Ioan

    Deci ar trebui sa-i multumesc lui Pingelica, ca m-a demolat!
    Acum locuiesc in Calea Vitan, spre Popieri, si zona ESTE ingrijita.
    Sigur, inainte de 1988 si strada mea era ingrijita, mai ales ca eram vizavi de Consiliul Popular, dar acum a decazut, “unde ți-e greață să te duci!”

    Sinistru!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>