despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cît loc mai e și cît mai încape

Ca să nu ne lovească aiurea peste față imaginea vreunui bloc care se ridică ca din senin, putem să aruncăm o privire peste hartă și să vedem cît loc de construit mai este înăuntrul Bucureștiului.

Și este!

E o parte bună? Da, căci majoritatea locurilor astea-s mizere, lăsate pradă nepăsării.

E o parte proastă? În afara pericolului mediocrității arhitecturale cu care ne-am cam obișnuit deja… nu prea.

Uitați-vă: toate locurile desenate cu negru sînt ori deja libere, ori lesne pretabile demolării; poate pe cîteva deja se-ncepe să se lucreze.

Puzderia nesurprinzătoare de terenuri încă nefolosite din zona centrală, posibilitățile nevalorificate dinspre lunca Dîmboviței, terenurile condamnate din preajma Oborului și, peste toate, uriașa întindere post-industrială din zona Viilor.

Or mai fi și altele de care-am uitat: dar vă arătăm harta asta doar ca să avem o idee despre ce ne paște-n viitor.

Și viitorul ăsta tropăie la ușă – și nici nu ciocăne, nici nu-și șterge tălpile pe preș.

listă de articole selecționate despre urbanism – aici

1 comment to cît loc mai e și cît mai încape

  • Atata timp cat vorbim de spatii pavate si nefolosite, terenuri pe care sunt constructii dezafectate si fara valoare arhitecturala / culturala / de patrimoniu si in locul carora s-ar putea construi altceva, sau terenuri contaminate, care nu devin de la sine spatii verzi (eventual salbatice) dar ar putea fi decontaminate si utilizate pt. constructii, ok, dar si atunci, atentie la ce inseamna asta pt. infrastructura si aglomerare. Dar, cel mai important, sper ca un teren pe care exista vegetatie (relativ) bogata nu e considerat teren “liber”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>