despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o provocare

… şi nu una ordinară. V-am pomenit în cîteva rînduri [aici, aici] de patiseria micuţă care se găseşte pe colţul format la intersecţia Griviţei cu Mircea Vulcănescu (la veeeechea benzinărie). E o patiserie care deschide tîrziu (cam pe la 10) şi-şi trage obloanele dup-amiaza. Cofetăreasă e bătrînă, cu experienţă – e o plăcere să mănînci prăjiturile şi pateurile făcute de ea.

Patiseria asta a îngropat, de-a lungul vremii, vreo două-trei tentative de concurenţă; însă de-acum mă tem c-o să aibă zile grele, da’ eu îi ţin pumnii.

La zece metri s-a deschis o altă patiserie, care face şi covrigi; şi nu e o patiserie rea. Şi deschide devreme, şi nu-i merge rău.

Răbdare – să vedem ce va fi.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

7 comments to o provocare

  • Cata

    HM,concurenta nu poate duce decat,obligatoriu,la mai bine.Si asta,in special,pentru beneficiari-in cazul asta fiind noi consumatorii.Coincidenta face sa am serviciul exact vizavi de patiserie,de peste 10 ani,de cand au deschis.Neavand concurenta multa vreme,preturile incepusera sa urce si oferta sa ramana aceiasi (la o calitate foarte buna).A mai fost o incercare de concurenta acum vreo trei ani langa ei dar nu au rezistat, dar acum ,cei nou veniti au intrat tare in piata,atat prin diversitate cat si preturi (la o calitate buna).Ei,si astfel,cei vechi au fost obligati sa stopeze cresterea preturilor si sa produca noi sortimente si la bani putini – de exemplu gogosile umplute sunt super.Sunt absolut sigur ca Gabi (propietarul – fiul doamnei in varsta) va rezista.Este foarte calculat,nu se arunca ,este o mica afacere in familie si va merge inainte.

  • hm

    deci îl cunoşti şi tu bine pe Gabi!
    Bine – nici nu-i greu, odată ce eşti aşa client vechi. Am lucrat şi eu pe-aproape, pe-acolo.

  • Cata

    Da,il cunosc destul de bine,si pe el si familia lui.De asta am zis ca o reziste,pentru ca stiu cum gandeste.Intotdeauna,oriunde,la indiferent ce nivel,omul sfinteste locul,el este cel ce face si desface.Asta ar trebui sa le spuna milionarii nostri sau marii oameni de afaceri romani odraslelor lor.Ca degeaba se dau peste cap sa faca averi peste averi,numai discut cum,daca odata dusi de pe lumea asta progeniturile le toaca imediat.Pentru ca nu ii leaga nimic .Asta este una dintre tarele ramase de la comunism – lipsa traditiei unei afaceri in familie.Dar ma rog,nu asta este subiect.

  • Ando

    @Cata :Ooo,ba da,de fapt ăsta e subiectul ! Faptul că mulţi au crezut că
    vânzând te miri ce, la un chioşc, sunt oameni de afaceri şi ajung mari milionari…ce calitate,ce amabilitate,ce tradiţie. Să ne îmbogatim cât putem de repede, daca se poate cu japca!In Vest,se munceste pe brânci la o mica afacere de familie, se drămuieşte fiecare banuţ, nu se aruncă pe gipane sau pe ultimul tip de celular.
    Pe de altă parte, ce exemplu să ia de la majoritatea “milionarilor” noştri care au facut bani
    din afaceri, cel puţin dubioase?

  • Deci sa urmarim cu interes razboiul placintelor … aspra lupta … incert finalul … o cota de pariuri … ceva?

  • hm

    miza e prea mare…

  • Ana

    Intre timp s-au schimbat proprietarii de la patiserie. Au schimbat fata locului adica au pus perdelute si au pus o masuta unde poti ramane sa mananci ce ai cumparat daca vrei. Au pastrat personalul si retele de dinainte (mai putin bascutele, care erau grozave). Intre timp pe langa cofetaria de la 20m mai incolo s-a deschis si o alta cofetarie (probabil asta a fost motivul pentru care au vandut). Noii proprietari au marit programul pana pe la 8 seara. Cel putin la inceput stiu ca nu pastrau nimic de pe o zi pe alta. Intr-o seara cand lucram pana mai tarziu la atelier m-am dus sa imi cupar o merdenea si am primit cadou un brat de fursecuri si pateuri pentru colegi, ca sa nu le arunce. Nu am mai fost cam de un an jumate inauntru, insa am vazut ca e inca deschisa in noua formatie.

    Totusi simt lipsa bascutelor pe care le facea patiseria veche.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>